avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... titlu proprietate deteriorat - cum se obtine un ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

titlu proprietate deteriorat - cum se obtine un duplicat?

un proprietar de teren din comuna mea a deteriorat titlul de proprietate deoarece la tinut impaturit si purtat prin buzunare.poate obtine un duplicat prin predarea acestuia, care e deteriorat pe margini si in centru e chiar gaurit. nu su ce sfat sa-i dau.multumesc!
Cel mai recent răspuns: andacalomfir , utilizator 14:44, 2 Martie 2012
Duplicatul unui titlu de proprietate se obţine de la primăria unde se găseşte imobilul respectiv, pe baza unei cereri.Cererea va fi însoţită de următoarele acte: anunţul din MONITORUL OFICIAL privind declararea deteriorării actului de proprietate, certificat fiscal recent, copii acte de identitate ale titularilor , declaraţie notarială pe proprie răspundere că nu a înstrăinat imobilul şi nu are litigii cu privire la el, şi alte acte care poate le va cere primăria, dacă socoteşte de cuviinţă. Succes!!!!!!!
multumesc frumos!
Cererea pentru emiterea unui duplicat al TP se depune la prefectura, nu la primarie (documentul este emis de Comisia judeteana de ff, primaria doar il elibereaza).
Aceste titluri de proprietate sunt tiparite pe o hartie care sa deterioreaza foarte usor si au dimensiuni mai mari decat un dosar obisnuit sau decat o folie protectoare. Ma intreb daca plastifiate isi pastreaza valabilitatea, fiindca asa s-ar putea pastra mai bine
Plastifierea unui titlu de proprietate (sau a oricărui alt act oficial) este ULTIMA GREªEALÃ PE CARE O PUTEŢI FACE! Un atari act nu va putea fi folosit nici în faţa notarului public şi nici în faţa autorităţilor. Motivul este simplu: o copie xerox color plastifiată arată exact la fel ca un original plastifiat, şi nimeni nu mai poate să verifice dacă actul este sau nu cu adevărat original.

Alte discuții în legătură

Pierdut diploma licenta livia6 livia6 Daca am pierdut diploma de licenta trebuie sa anunt la sediul facultatii pierderea acesteia sau pot merge direct la sediul Monitorului oficial pentru ... (vezi toată discuția)
Plastifiere acte Dinu V Dinu V Buna ziua Ce lege interzice plastifierea actelor? (vezi toată discuția)
Daca am pierdut diploma universitara Badylu Badylu Am adeverinta eliberata de I.P Gh. Asachi Iasi,din 1998,pentru a declara la Monitorul oficial pierderea diplomei.Vreau sa intreb daca mai este valabila,pentru ... (vezi toată discuția)