avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis conducere suspendat 30 zile, de cand incepe perioada de suspendare?

Pe 15 decembrie 2011 am pierdut procesul cu Politia Rutiera insemnand ca in termen de 15 zile sa predau permisul.
Pana pe 30 decembrie nu l-am predat fapt pentru care perioada de suspendare mi-a fost marita cu 30 zile... deci am cumulat 60 zile.
Dupa data de 31 decembrie ar trebui sa curga termenul de 60 zile?
Exista vreo reglementare legala in acest sens de cand incepe sa curga termenul de 60 zile?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:01, 29 Februarie 2012
De la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii de respingere a plangerii.
art.118 al.4 din OUG nr.195/2002
Conform OUG 195/2002 ART 118 (4) În termen de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei , contravenientul este obligat să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă pentru a preda permisul de conducere. (5) Neprezentarea contravenientului în termenul prevăzut la alin. (4) , în mod nejustificat , atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce.
Regulamentul de aplicare OUG 195/2002 prevede la ART 209 alin. (3) ca suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule operează în ziua următoare celei în care a fost predat permisul de conducere sau , după caz , a expirat termenul de predare a acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendarea permisului auto Bbianca Bbianca Buna ziua,as dori sa stiu in cate zile, de la data la care s-a dat sentinta ca fiind definitiva si irevocabila,trebuie predat permisul auto? (vezi toată discuția)
Proces pierdut definitv. cand incepe concret suspendarea dupa lege ? cozminica cozminica buna ziua va rog frumos, am vazut ca sunteti oameni cunoscatori foarte buni al legislatiei rutiere si indrumatori ai celor aflati la nevoie. dati-mi si ... (vezi toată discuția)
Predare permis suspendat in termen de 15 zile edward_eeu edward_eeu Mi-a fost suspendat permisul 30 de zile pentru depasire periculoasa. Am contestat in instanta. La prima infatisare, 01.04.2011, am renuntat la proces. Mi s-a ... (vezi toată discuția)