un client ne datoreaza sume pentru facturi emise in intervalul mai - decembrie. lucram si acum cu el, insa plateste marfa in avans si mai pune 50% din valoarea facturii curente pentru acoperirea restantelor vechi. banii primiti cum e corect sa fie inregistrati: ca plata a facturilor restante de anul trecut pentru ca inregistrarea operatiunilor in contabilitate se face cronologic sau pentru marfa livrata acum? care este temeiul legal?
Inregistrati ce scrie la detaliile de plata in extrasul de cont! La un eventual litigiu, clientul va avea OP cu care a efectuat plata si detaliile de plata nu vor coincide cu ce ati stins dvs. daca inregistrati cronologic. Si de aici.....mai greu... Aceasta este parerea mea. Poate are altcineva o idee mai buna!
Succes!
Si daca plata se face prin casa si nu prin banca?Ati putea scrie pe chitanta dvs care anume dintre facturi se "stinge":)
Oricum stingand obligatiile de plata cronologic e varianta cea mai buna.N-am o baza legala acum, pentru asta, dar bunul-simt contabil:innocent: asa-mi spune.