avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1136 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Inregistrare plati in contabilitate
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Inregistrare plati in contabilitate

un client ne datoreaza sume pentru facturi emise in intervalul mai - decembrie. lucram si acum cu el, insa plateste marfa in avans si mai pune 50% din valoarea facturii curente pentru acoperirea restantelor vechi. banii primiti cum e corect sa fie inregistrati: ca plata a facturilor restante de anul trecut pentru ca inregistrarea operatiunilor in contabilitate se face cronologic sau pentru marfa livrata acum? care este temeiul legal?
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 19:42, 1 Martie 2012
Inregistrati ce scrie la detaliile de plata in extrasul de cont! La un eventual litigiu, clientul va avea OP cu care a efectuat plata si detaliile de plata nu vor coincide cu ce ati stins dvs. daca inregistrati cronologic. Si de aici.....mai greu... Aceasta este parerea mea. Poate are altcineva o idee mai buna!
Succes!
Si daca plata se face prin casa si nu prin banca?Ati putea scrie pe chitanta dvs care anume dintre facturi se "stinge":)
Oricum stingand obligatiile de plata cronologic e varianta cea mai buna.N-am o baza legala acum, pentru asta, dar bunul-simt contabil:innocent: asa-mi spune.
Ultima modificare: Joi, 1 Martie 2012
ela david, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru de incasari si plati Valentin Geapana Valentin Geapana Buna seara ! Mesajul meu este datorat faptului ca vreau sa completez registrul jurnal de incasari si plati si am cateva intrebari adresate celor care se ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari si plati Roxie Roxie Buna seara, Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? ... (vezi toată discuția)
Ordine stingere datorie Mihaela Hornea Mihaela Hornea Se poate prevala un debitor de imprejurarea ca a ales sa stinga o anume datorie(ultima facuta), atata vreme cat el mai avea un debit restant in contabilitatea ... (vezi toată discuția)