avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Sunteti de acord cu clasa \"0\"
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Sunteti de acord cu clasa "0"

Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita "clasa 0" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru copii nostri. Eu personal sunt de parere ca statul ingradese dreptul la educatie al cipiiilor nostri , musamalizand ca asa vor reduce coruptia din sistemul scolar . De fapt nu face decat sa ne dicteze unde vom duce copiii la scoala, parintii cu o situatie materiala buna vor oferii "cadourii" directorilor de scoli pentru a le primi copiii, chiar daca acestia nu au acei copii in circumscriptie. Iar faptul ca au facut un recensamant al copiilor a fost o pierdere de timp si de resurse "Foarte falorease pe timp de CRIZA" Astept parerea dumneavoastra.

Daca existata o petitie online impotriva acestei legi va rog anuntati-ma.
Cel mai recent răspuns: SilviuMihai , utilizator 19:16, 4 Martie 2012
Nu va interzice nimeni sa va inscrieti copilul unde vreti, exista doar o prioritate la inscriere pentru copii care locuiesc in zona arondata scolii. Mi se pare normal ca copii din zona arondata scolii sa aiba prioritate la inscriere.

Clasa 0 este practic asemanatoare grupei pregatitoare, nu se fac cursuri ci doar jocuri educative, etc. Exista asemenea clase in toata Europa.
Aceasta prioritate creste coruptia din sistem deoarece cei "influenti" vor face tot posibilul, atat legal cat si ilegal" sa-si inscrie copiii la scolile dorite. Deja au inceput sa-si schimbe domiciliul ( in acte) pentru a pacali sistemul. in ceea ce priveste programa si spatiul pentru clasa 0 nu se stie nimic sigur. Ministerul nu este decis daca aceste "cutsuri" ale clasei 0 se vor desfasura in cadrul unitatilor scolare(care nu sunt dotate corespunzator) sau in cadrul unitatilor prescolare. Acesat fapt nu face decat sa inlocuiasca Grupa Mare din cadrul gradinitelor cu Clasa 0 care ar trebui sa fie in cadrul scolilor; si nu in sistemul prescolar.
Practic ne pacalesc ca adoptam invatamantul obligatoriu de la varsta de 6 ani dar de fapt noi comlicam sistemul prescolar si indemnam coruptia din sitemul invastamantului inca din lasa intai sau "0".
Ehhe, parintii vor cam mult din punctul meu de vedere. In perioada comunista nu te puteai duce cu copilul la alta scoala decat la cea arondata.

Eu imi mentin parerea ca trebuie sa aiba prioritate copii care rezideaza in zona arondata scolii.
În primul şi primul rând clasa nu este 0, ci pregătitoare. Copiii trebuie înscrişi în prima fază la şcoala arondată domiciliului ceea ce este normal, dat fiind faptul că în fiecare şcoală este aplicată aceeaşi programă. În următoarele faze ale înscrierii vă puteţi duce copilul din Galaţi la Bucureşti dacă doriţi şi au mai rămas locuri libere în Bucureşti.
La ce este bună această clasă? Mă gândesc că nu ştiţi cum e pe de o parte să lucrezi cu un copil în clasa I -a, care a fost la grădiniţă, şi cum e să lucrezi cu unul, care nu ştie nici măcar să ţină creionul în mână. Pe de altă parte un copil care nu a fost niciodată la grădiniţă nu va face faţă clasei I cum va evalua un copil venit de la grădiniţă. Ei, clasa pregătioare are această menire. Să dea şanse egale copiilor care intră în clasa I-a. De aceea se şi numeşte pregătitoare ca să-i pregătească pe toţi pentru clasa I-a.
În legătură cu programele, spaţiile şi alte lucruri de ştiut despre această clasă pregătitoare vă recomand următorul site: [ link extern ] /
Am preferat sa o "denumesc clasa 0" deoarece asa este cunoscuta de majoritatea parintilor si este mai pe intelesul tuturor. In ceea ce priveste ",menirea ei " si anume incercarea de a aduce toti elevii de clasa I la acelasi nivel de pornire sunt de acord cu dumneavoastra. Dar ati vorbit din punctul de vedere al unui invatator care face difrenta intre elevii sai pentru a-si usura munca. Noi parintii nu vrem sa stim cum se va constitui acest sistem. Noi vrem sa vedem rezultate si nu sa auzim promisiuni. Ministerul a facut public faptul ca au adoptat invatamantul obligatoriu de la 6 ani, dar inca nu se stie unde se vor tine cursurile acestor clase pregatitoare. era mult mai simplu daca aceasta pregatire se intoducea in programa grupelor mari din cadrul gradinite si se instituia obligativitatea acestora, iar inscrierea scolara se efectua ca si pana acum. Sigur ve-ti spune ca aceste schimbari vor impiedica coruptia. Eu cred ca o va incuraja.

Sunt de acord cu aceasta grupa pregatitoare dar nu sunt deloc de acord cu modul in care se implementeaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

inscrierea copilului in clasa 0 mir21 mir21 Va intreb,in legatura cu acea aberatie a ministerului educatiei de a inscrie copilul in clasda 0 incepand cu anul scolar 2011-2012, desigur nu stie nimeni ... (vezi toată discuția)
Clasa pregatitoare 2013 - 2014 georgiana83 georgiana83 am copilul nascut in ianuarie 2008 si as vrea sa stiu daca pot din toamna sa il inscriu la clasa 0 . si ce acte imi sunt necesare (vezi toată discuția)
Clasa zero pregatitoare este obligatorie? Monica_1983 Monica_1983 Buna seara.Este obligatorie clasa pregatitoare?Se poate face si la gradinita?Multumesc frumos. (vezi toată discuția)