avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imprumutul de folosinta (comodat) cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imprumutul de folosinta (comodat) cu clauza de inchiriere

Buna ziua:

1. Sunt proprietar al unui locuinte. As dori sa stiu daca este legal sa inchei un contract de comodat (imprumut de folosinta) cu o alta persoana fizica si sa-i permit acesteia sa inchirieze casa in numele ei.
2. Este necesara autentificarea la notar sau in alta parte.
3. Contractul de inchiriere intre persoana fizica care primeste casa cu imprumut si un eventual chirias va trebui declarat la administratia financiara de la domiciliul celui care inchiriaza pentru impozitul pe chirii. Este correct?

4. Este vreo problema ca adminstratia financiara de la domiciliul celui care inchiriaza sa nu recunoasca dreptul de inchiriere al comodotarului (celui care primeste locuinta cu drept de inchiriere).

Multumesc pentru informatie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2012
capriciu1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Lucian Huzum , Consilier juridic 19:56, 3 Martie 2012
1. Este legal sa incheiati un contract de comodat cu o persoana fizica. Pentru a putea subinchiria in contractul de comodat trebuie sa fie mentionata aceasta clauza.
2. Nu este necesara autentificarea la notarul public.
3. Da
4. Nu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere sediu obtinut prin contract de comodat Lulica Lulica Buna ziua In cazul unui SRL cu asociat unic, acesta face un contract de comodat prin care o parte din locuinta si terenul sau sunt date societatii pentru ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat cu drept de subinchiriere? matesa matesa buna. am o nelamurire. in primul rand - poate exista contract de comodat intre doua persoane juridice? daca da, poate exista cu drept de subinchiriere? ... (vezi toată discuția)
Venit din inchiriere bgv bgv Poate un SRL care are dreptul de folosinta al unui imobil in urma incheierii unui contract de comodat incheiat cu o persoana fizica, sa inchirieze imobilul ... (vezi toată discuția)