avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari

Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:47, 28 Septembrie 2012
Dupa parerea mea, dupa numarul de apartamente.

Am sa mut acest topic, in forumul "Asociatii de proprietari". Daca raspunsul meu nu este corect, colegii de acolo sigur ma vor corecta. :)
Art 44 din Hg nr 1588/2007 Cheltuielile pe cota parte indiviza de proprietate reprezinta cheltuielile asociatiei de proprietari cu privire la proprietatea comuna cu privire la fondul sau fondurile pentru lucrari de intretinere,service,reparatii si,dupa caz ,de consolidare,
reabilitare,eficienta energetica,modernizare la partile de constructii si instalatii aflate in si pe proprietatea comuna,astfel cum este descrisa in cartea tehnica a constructiei si in acordul de asociere:subsolul;uscatorie;terasa;ascensorul;interfonul-partea de instalatie de pe proprietatea comuna;centrala termica proprie,crematoriul;tubulatura de evacuare a deseurilor menajere;structura de resistenta ;fatadele;acoperisul si altele asemenea,
conform prevederilor din acordul de asociere;personalul angajat sau contractat al asociatiei ;salarii sau remuneratii pentru administrator,contabil,casier,instalator,
electrician,portar,cheltuielili pentru curatenie ;indemnizatii acordate membrilor asociatiei de proprietari pori persoanelor alese presedinte,membrii comitetului executiv si ai comisiei de cenzori;prime credite bancare;contracte sau polite de asigurari;alte servicii administrative catre proprietatea comuna
Pe cota parte indiviza se repartizeaza salariile.
Repartizarea cheltuielilor cu salariul femeii de servici se face pe cota parte indiviza conform legii 230/2007 si a normelor ei de aplicare 1588/2007. Din punctul meu de vedere insa, logic si corect ar fi ca repartitia sa se faca pe nr.de persoane pentru ca una e ca la aceeasi cota indiviza sa ai un trafic de persoane pentru 30 de persoane de exemplu, si alta pentru 50.
Daca ar trebui sa fie platita dupa nr. de persoane care circula pe acolo, ar trebui sa faca curat dupa ce trece oricine. In realitate, se spala si se matura o singura data pe zi, deobicei dimineata.Deci, la fiecare apartament in mod egal.

Alte discuții în legătură

Calcul plata indiviza pe scara vionick91 vionick91 Buna seara, Locuiesc pe Bulevardul Tomis in bloc Turn.Pe palier sunt patru tipuri de apartamente cu suprafata locuibila diferita. La avizier cand se afiseaza ... (vezi toată discuția)
Repartizarea claltuielilor cu salariile abeona abeona toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza? nu se mai repartizeaza nimic pe persoana? multumesc pentru raspuns (vezi toată discuția)
Calcul cote intretinere persoana??? Elena_zr Elena_zr Am citit pe forum nemultumirile locatarilor cu privire la calculul cotelor de intretinere cand ap este gol. Adunarea Generala poate lua o hot in acest sens. ... (vezi toată discuția)