avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plata femeii de serviciu la asociatii de proprietari

Se repartizeaza pe cota indiviza, pe persoane, sau cum vrem noi?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 14:47, 28 Septembrie 2012
cum procedati in cazul cand o femeie face curatenie pe scari, o alta face curatenie de doua ori pe saptamana : miercurea si sambata .cand vine masina lui nenea Prigoana sa ridice gunoiul?unde o incadrati pe cea care face curatenie la ghene si spala pubeleledupa gplire ? mentionez ca are contract de munca.multumesc.
Fiecare contract are suma lui.
Nu trebuie sa le incadrati nicaieri. Pe amandoua le repartizati in functie de cota-parte indiviza.
multumesc doamna elga pentru raspuns, dar repartizarea cheltuielilor pe numar de persoane, nu sunt determinate de numarul persoanlor care locuiesc si arunca mizeria la ghena ? el ce face, colecteaza deseurile menajere , vine masina si pleaca ! eu sunt o persoana si locuiesc intr un ap. de 3 camere , intr o garsoniera sau ap. 2 camere sunt 3-4 pesoane , cine face mai multa mizerie ? sau nu se pune problema asa!
Salariile si indemnizatiile se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza. Nu conteaza pentru cati oameni lucreaza el, ci conteaza ca va curata ghena de gunoi, ghena la care dv. aveti o cota-parte corespunzatoare apartamentului dv.

Cand va referiti la cat gunoi faceti, atunci vorbim despre cheltuiala care inseamna "salubritate" si aceea se imparte pe numar de persoane, dar asta se intampla pentru ca logica ca un om face mai putin gunoi decat doi se aplica la abonamentul, la contractul, pe care asociatia il face cu prestatorul de servicii de salubritate. Si daca contractul e facut pe numar de persoane, asa se repartizeaza si factura de gunoi.

Aceste doua aspecte sunt diferite, desi pentru dv. nu par a fi.
Acestea sunt normele de repartizare legale. Salariile si indemnizatiile in functie de cota-parte indiviza, gunoiul in functie de numar de persoane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul plata indiviza pe scara vionick91 vionick91 Buna seara, Locuiesc pe Bulevardul Tomis in bloc Turn.Pe palier sunt patru tipuri de apartamente cu suprafata locuibila diferita. La avizier cand se afiseaza ... (vezi toată discuția)
Repartizarea claltuielilor cu salariile abeona abeona toate cheltuielile cu salariile se repartizeaza pe cota indiviza? nu se mai repartizeaza nimic pe persoana? multumesc pentru raspuns (vezi toată discuția)
Calcul cote intretinere persoana??? Elena_zr Elena_zr Am citit pe forum nemultumirile locatarilor cu privire la calculul cotelor de intretinere cand ap este gol. Adunarea Generala poate lua o hot in acest sens. ... (vezi toată discuția)