avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Domiciliul fiscal intr-o locuinta inchiriata
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Domiciliul fiscal intr-o locuinta inchiriata

Sunt o persoana fizica,proprietar al unei locuinte pe care as dori s-o inchiriez unui SC sau persoanei fizice (asociat sau administrator al SC-ului). Aceasta doreste sa-si stabileasca domiciliul fiscal la locuinta inchiriata.
As dori sa-mi spuneti daca:
- exista vre-un risc in ceea ce ma priveste ca si proprietar?
- as putea incheia contract de inchiriere cu reprezentantul SC -ului pe persoana fizica iar el sa-si stabileasca domiciliul fiscal al SC-ului la imobilul inchiriat
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 10:26, 5 Martie 2012
Da..puteti face un contract de inchiriere legalizat la notar cu societatea comerciala in care stabiliti toate obligatiile si drepturile chiriasului. Stabiliti o chirie,dar acest este un venit la d-voastra si trebuie sa decarati la finante.
Sociatate daca are contractul poate sa-si stabileasca domiciuliul pe aceasta adresa .
Se poate sa ii faceti un contract de comodat.
Prin aceasta nici societatea nu va plateste nimic dvs., nici dvs nu platiti nimic statului.
In contractul de comodat se prevede ca trebuie sa intretina si sa pastreze bunurile din nimobil, in cazul in care foloseste fizic imobilul.
Contractul de comodat este similar celui de inchiriere, diferenta constand in faptul ca nu exista o plata financiara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere chirie sediu social adrianadamian2009 adrianadamian2009 Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Decucere chirie adrianadamian2009 adrianadamian2009 Sunt interesata sa inchiriez un apartament care va avea statut de locuinta personala pentru familie, cat si sediu social pentru o societate. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Riscul stabilirii sediului fiscal daniel 78 daniel 78 Doresc sa dau in chirie locuinta proprietate personala unui chirias care detine un SRL si doreste sa-si stabileasca sediul fiscal la adresa locuintei ... (vezi toată discuția)