avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... angajator care refuza plata salariului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

angajator care refuza plata salariului

nu me am luat salariul de 2 luni ce pot face in acest caz
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 15:58, 5 Martie 2012
Buna ziua,

In cazul in care, angajatorul refuza sau intarzie in mod nejustificat plata salariului, va puteti indrepta impotriva acestuia pentru recuperarea drepturilor salariale restante, printr-o cerere de chemare in judecata si deasemenea puteti sa va adresati si Inspectoratului Teritorial de Munca cu o sesizare.
In contractul de munca pe care l-ati semnat trebuie sa existe o clauza privind salarizarea in cadrul careia sa fie mentionate salariul si data la care trebuie sa il primiti de la angajator, precum si modalitatea de plata, iar in cazul in care acestea nu sunt respectate, il chemati in judecata.
formlati plangere la ITM si actiune in instanta la tribunalul de domiciliu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigii de munca CosminMorar CosminMorar Buna ziua.Vreau sa dau in judecata firma la care am lucrat pentru ca nu reusesc sa scot banii de la fostul angajator.Am inteles ca pe litigii de munca ar fi ... (vezi toată discuția)
Buna ziua calhun calhun Sunt sofer profesionist,si firma la care am lucrat timp de aprocsimativ doi ani jumate cu contracte de doua luni jumate cu doua saptamini concediu.,am av ut un ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale neachitate vali rusu vali rusu Buna seara. Solicit un sfat in legatura cu o speta forte neplacuta. Astazi 12 dec 2023 , aprox 500 de angajati ai unei fabrici mari, neafiliati la niciun ... (vezi toată discuția)