avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 720 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit impozitul pe profit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

impozitul pe profit

Pana cand s-a amanat plata anticipata a impozitului pe profit?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 15:44, 5 Martie 2012
termenul de plata pentru prima transa este 25 martie
Art 34
2) Începând cu data de 1 ianuarie 2013, contribuabilii, alţii decât cei prevăzuţi la alin. (4) şi (5), pot opta pentru declararea şi plata impozitului pe profit anual, cu plăţi anticipate, efectuate trimestrial. Termenul până la care se efectuează plata impozitului anual este termenul de depunere a declaraţiei privind impozitul pe profit, prevăzut la art. 35.

(3) Opţiunea pentru sistemul anual de declarare şi plată a impozitului pe profit se efectuează la începutul anului fiscal pentru care se solicită aplicarea prevederilor alin. (2). Opţiunea efectuată este obligatorie pentru cel puţin 2 ani fiscali consecutivi. Ieşirea din sistemul anual de declarare şi plată a impozitului se efectuează la începutul anului fiscal pentru care se solicită aplicarea prevederilor alin. (1). Contribuabilii comunică organelor fiscale teritoriale modificarea sistemului anual/trimestrial de declarare şi plată a impozitului pe profit, potrivit prevederilor Codului de procedură fiscală, până la data de 31 ianuarie inclusiv a anului fiscal respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe profit trimestrul iv in cazul societatilor care opteaza pentru sistemul plãþilor anticipate în rate egale pentru plata impozitului pe profit maka67 maka67 Buna ziua, In cazul societatilor care opteaza pentru sistemul plăţilor anticipate în rate egale pentru plata impozitului pe profit, plata pentru ... (vezi toată discuția)
In atentia platitorilor de impozit pe profit  Gabriela Monica Ionescu Gabriela Monica Ionescu [b][u]Referitor la optiunea pentru declararea si plata impozitului pe profit anual, cu plati anticipate efectuate trimestrial[/u][/b] [b][u]Incepand cu ... (vezi toată discuția)
Declarare impozit pe profit trim iv, an 2014 Corina25121979 Corina25121979 Buna ziua, Impozitul pe profit aferent trimestrului IV al anului 2014 se declara in 100 pana la data de 25.01.2015 ca avand aceeasi valoare ca si impozitul ... (vezi toată discuția)