avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept?

In data de 28 decembrie 2011 am avut un accident rutier fara victime, fara alte masini implicate, doar un copac. In aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,73 in aerul expirat, aveam permisul de doar 2 luni deci eram incepator, vreau sa stiu la ce sa ma astept in cazul asta si ce este de facut, cat timp raman fara permis, daca imi face sau nu dosar penal, suspendare... Au trecut 2 luni si n`am fost decat sa dau o declaratie si atat. Astept raspunsurile dumneavoastra ! Multumesc !
nu ati dat probe biologice? fapta constituie infractiune daca alcoolemia depaseste 0,8 la mie in sange
Daca ai avut 0,73 in aerul expirat,trebuia sa te duca obligatoriu la testul de sange.Analizele din sange arata aproximativ dublu fata de aerul expirat,asta insemnand undeva la 1,5g/l alcool in sange.Conform art.87 alin.1 din OUG 195/2002,este caz penal si vei primi o condamnare,probabil cu suspendare,daca n-ai mai avut antecedente penale.Permisul il vei putea obtine prin examen,dupa un an de zile de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti in cazul condamnarii sau la 6 luni daca vei primi o amenda penala,asta putin probabil,dar se poate cu un avocat bun. Succes!
mi`au fost recoltate probe biologice si daca nu ma insel a iesit undeva la 1,3 - 1,2 ... nu am mai avut antecedente.
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
andreifcdb, utilizator
Este infracţiune şi vei fi cercetat penal, cel mai probabil vei primi o pedeapsă cu închisoarea suspendată condiţionat. Procesul de obicei durează destul de mult. Vei mai fi chemat odată la procuror apoi in instanţa de judecată.
deci fapta dumneavoastra este infractiune si veti primi cel mai probabil o condamnare cu suspendare, depinde de ce circumstante aveti

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata pentru alcool la volan johnny25 johnny25 Am avut 0.47% in aer expirat iar probele biologice de 1% respectiv 0.8% ( la o ora ) . Recalcularea mi-a iesit 1.32% . Nu am antecedente penale . Acum astept ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,71 in aer expirat Adriana6sept Adriana6sept Buna ziua. Sunt pur si simplu disperata, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sotul avea 0,71 alcoolemie in aer expirat, i s-au recoltat si probe de ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)