avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie 0.73 etilotest, la ce sa ma astept?

In data de 28 decembrie 2011 am avut un accident rutier fara victime, fara alte masini implicate, doar un copac. In aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,73 in aerul expirat, aveam permisul de doar 2 luni deci eram incepator, vreau sa stiu la ce sa ma astept in cazul asta si ce este de facut, cat timp raman fara permis, daca imi face sau nu dosar penal, suspendare... Au trecut 2 luni si n`am fost decat sa dau o declaratie si atat. Astept raspunsurile dumneavoastra ! Multumesc !
am o intrebare, daca am permisul suspendat pt fapta prezenta, pot circula cu un moped?am atestat pt conducerea pe drumurile publice de cand aveam 16 ani...
Pe 22 octombrie am procesul, au trecut 8 luni de la accident, am inteles ca dupa incheierea procesului trebuie sa astept un an pana am voie sa dau de permis, nu se poate face intr`un fel sa imi scada din perioada ca am asteptat 8 luni degeaba ?
nu
dar daca imi iau un avocat bun pot sa scap fara suspendare si sa dau de permis dupa 6 luni ? sau eu stiu...e ceva de facut ?
@av.Dedita:
"Si in cazul unei hotarari definitive la o pedeapsa cu suspendarea executarii sau suspendarea executarii sub supraveghere permisul se anuleaza.
Instanta nu are ce sa suspende prin hotararea de condamnare in cazul unei pedeapse cu suspendarea conditionata a executarii deoarece permisul oricum se anuleaza in urma hotararii definitive,dvstra poate va referiti in situatia suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere cand in hotarare instanta poate conf.art 86^3,alin.3,lit.e,c.p.sa interzica inculpatului dreptul de a conduce orice autovehicul pe perioada termenului de incercare si implicit nu ar mai avea cum sa profite de dispozitiile art.116 din OUG195/2002."

Daca se ajunge in instanta si o sa fie condamnat, condamnare va fi una cu suspendarea executarii pedepsei nu una cu suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere avand in vedere ca nu sant victime rezultate in urma accidentului.Pentru permis va putea da doar dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare.
Intr-adevar avand in vedere valorile probelor biologice,singura sansa acum este solicitarea calculului retroactiv pentru a se vedea valoarea aproximativa a alcoolemiei din momentul opririi.


ART. 114 (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;
b) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru infracţiunile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 87 alin. (1), (2), (4) şi (5), art. 89 alin. (1) şi (2), art. 90 alin. (1) şi la art. 92 alin. (3);
#M1
...............................................................................................................
(3) Procedura anulării permisului de conducere se stabileşte prin regulament.

HG1391/2006
& 3. Anularea permisului de conducere
ART. 203
(1) Anularea permisului de conducere, în cazurile prevăzute la art. 114 alin. (1) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se dispune:
a) de şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căruia a fost constatată fapta, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitivă, dispusă de o instanţă din România;
..........................................................................
(3) Măsura anulării permisului de conducere se comunică, în termen de cel mult 5 zile lucrătoare, titularului permisului de conducere, la domiciliul acestuia, pentru situaţiile prevăzute la alin. (1).
...........................................................................................

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere in judecata pentru alcool la volan johnny25 johnny25 Am avut 0.47% in aer expirat iar probele biologice de 1% respectiv 0.8% ( la o ora ) . Recalcularea mi-a iesit 1.32% . Nu am antecedente penale . Acum astept ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,71 in aer expirat Adriana6sept Adriana6sept Buna ziua. Sunt pur si simplu disperata, va rog din suflet sa ma ajutati cu un sfat, sotul avea 0,71 alcoolemie in aer expirat, i s-au recoltat si probe de ... (vezi toată discuția)
Baut la volan irodbogdan irodbogdan Am facut o prostie ....m am urcat baut la volan mai exact 0,78 alcool in aerul expirat iar la sange astept rezultatele ....banuiesc ca o sa fie de 1,5 alcool ... (vezi toată discuția)