avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Suprafata de teren nu corespunde....
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Suprafata de teren nu corespunde....

Buna ziua, Incerc sa fac cadastru la o casa+teren cumparata in 1955. Din actele facute la momentul acela reiese o suprafata de 132mp , masuratorile efectuate ieri(de un cadastrist) indica o suprafata de 148 mp. Exista o diferenta de 16mp. Cadastristul a masurat si proprietatile vecine si a confirmat ca nu s-a intrat pe terenurile acestora.

Singura solutie mi-a spus ca este aceasta `` sa cumparat teren de la primarie ....`` ..... exact in modul acesta s-a exprimat.

Aveti idee cat este metrul intr-un oras gen: Constanta.... Se ia la pretul zonei? A mai trecut cineva prin aceasta situatie?Se plateste impozit pe aceasta suprafata incepand cu anul 1955?

Si a2a intrebare: Atunci cand se plateste pentru elaborarea unui cadastru ...se plateste separat pentru planul de situatie (aprox 600 lei ... in + , fatza de suma ceruta pt realizarea cadastrului...)...? Planul de situatie nu este inclus in cadastru?
Ultima modificare: Luni, 5 Martie 2012
darkynok, utilizator
Cel mai recent răspuns: MIHAELA DEDIȚÃ , Avocat 22:19, 5 Martie 2012
Cu privire la diferenţa de teren dacă plătiţi impozite şi taxe de mai mult de 30 ani, aţi fost in posesie terenului şi sunteţi cunoscuţi ca şi proprietari, nu s.a mutat niciodată gardul şi nu aţi avut litigii cu privire la această proprietate, atunci formulaţi în instanţă o acţiune in constatare prin care solicitaţi instanţei să constate că sunteţi proprietarii diferenţei de teren, drept de proprietate dobândit ca urmare a împlinirii termenului de uzucapiune de 30 de ani.
Cu privire la onorariul cadastristului, este la liberă negociere. Vă poate cere onorariul pe care îl consideră necesar ptr lucrările pe care le consideră necesare. Dacă nu vă convine, negociaţi sau alegeţi un alt cadastrist.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor! bogalina bogalina Am cumparat de curand un lot de teren in suprafata de 563 mp dintr-un lot mare de 4000mp(4033 la masuratori).Conform procedurii,am facut intarusarea terenului ... (vezi toată discuția)
Ordinul prefectului sau alta varianta ella62 ella62 In momentul cand am intocmit actele pentru dezbaterea succesiunii , am constatat ca intre suprafata de pamant existenta in acte si cea care a fost gasita prin ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate larisarazvan larisarazvan buna ziua Sunt proprietar pe o suprafata de teren de 1688 mp rezultati din contractul de vanzare cumparare si1643 mp constatati in urma masuratorilor, ... (vezi toată discuția)