avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu medical in perioada preavizului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu medical in perioada preavizului

Buna seara. E vorba ca de la data de 1 aprilie la o parte din angajatii firmei unde lucreaza fiul meu sa li se dea preavize ca se restructureaza firma (societate comerciala), se reduc unele posturi. Intrebarea mea ar fi si as ruga daca poate cineva sa-mi raspunda: daca in perioada preavizului fiul meu intra in concediu medical ce se intampla: are vre-o consecinta, se prelungeste perioada preavizului cu perioada in care fiul meu este in concediu medical ?, multumesc mult daca ma poate ajuta cineva.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 6 Martie 2012
Vedeti ce scrie aici:
www.avocatnet.ro/content/for...

Da,CM prelungeste perioada preavizului.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2012
Stoica Tatiana, utilizator
Art.49 (6) C.mun. : In cazul suspendarii contractului individual de munca, se suspenda toate termenele care au legatura cu incheierea, modificarea, executarea sau incetarea contractului individual de munca, cu exceptia situatiilor in care contractul individual de munca inceteaza de drept.

Din interpretarea prin analogie a textului art.81alin.6 C.mun., rezulta ca in situatia in care in perioada de preaviz acordat in caz de concediere contractul individual de munca este suspendat, termenul de preaviz va fi suspendat corespunzator.

Reluarea acetuia se face la terminarea concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restructurare post anymaryh anymaryh Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca in cazul cand se restructureaza un post , este perioada de preaviz de 20 zile lucratoare . In perioada de preaviz ... (vezi toată discuția)
Concediu medical in preaviz eu1984 eu1984 Buna ziua , Ce se intampla daca intri in concediu medical in perioada preavizului ? Multumesc! (vezi toată discuția)
Concediu odihna in perioada preaviz ContSters147303 ContSters147303 Buna Ziua, In perioada preaviz se poate solicita concediu de odihna? Se prelungeste perioada de preaviz in acest caz? Mulțumesc (vezi toată discuția)