avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Viza de flotant
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Viza de flotant

Doresc sa inchiriez un apartament, iar viitorii chiriasi au nevoie de viza de flotant. Din cate stiu, viza de flotant se acorda pe o perioada limitata, de exemplu 6 luni, 1 an etc.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca in interiorul perioadei de valabilitate a vizei, chiriasii nu isi indeplinesc obligatiile prevazute in contractul de inchiriere sau contractul se reziliaza cu notificarea prealabila a uneia dintre parti cu 15 zile inainte (exista aceasta posibilitate prinsa in contract), atunci chiriasii pot fi obligati sa paraseasca apartamentul de indata, asa cum prevede contractul?
Cu alte cuvinte, ce drepturi suplimentare in privinta apartamentului are un chirias cu viza de flotant fata de unul care are doar contract de inchiriere?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:05, 6 Martie 2012
Viza de flotant isi pun fara acordul dvs expres, se duc la evidenta populatiei cu acel contract de inchiriere si isi rezolva singuri problema.
Daca nu vor sa plece ( cu viza sau fara viza), nu pleaca decat daca ii dati in judecata pentru evacuare.
Viza de flotant se aplica persoanelor care, din diferite motive, locuiesc in alta parte decat acolo unde au domiciliul stabil (muncitori sezonieri, elevi, studenti, persoane care locuiesc in gazda etc.) Daca cineva se muta temporar este bine sa declare acest lucru la Serviciul de Evidenta a Persoanelor in raza localitatii unde locuieste temporar. Resedinta se inscrie in actul de identitate la cererea personei care locuieste mai mult de 15 zile la adresa la care are locuinta secundara.
Cel interesat de inscrierea vizei de flotant in actul de identitate trebuie sa completeze o cerere, pe care, insotit de proprietarul apartamentului inchiriat, o va depune la Evidenta Populatiei din sectorul sau din localitatea de care apartine.
Normal ca se va depune la acte si o copie a contractului de inchiriere si dvs veti plati impozitul aferent la FISC.
Succes!
Prin urmare, sa inteleg ca viza de flotant nu acorda niciun drept suplimentar chiriasului, fata de cele prevazute de contractul de inchiriere?
Absolut niciunul; contractul ii creeaza obligatii iar va dvs. creeaza confort psihic: sunteti ''aparat'' de eventuale pagube materiale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Flotant smarandita67 smarandita67 daca eu am domiciliul in acte in orasul x si momentan locuiesc si lucrez in orasul Y unde stau cu chirie intr-un apartament si am contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Viza de flotant handsu handsu Ce se poate intampla in cazul in care , desi exista contract valabil , proprietarul refuza sa colaboreze la obtinerea vizei de flotant al chiriasului ? (vezi toată discuția)
Flotant posibil in timpul succesiunii? Ioana B1980 Ioana B1980 Buna ziua, sper sa ma puteti ajuta cu o informatie. Locuiesc in chirie, iar proprietarul apartamentului a murit. Flotantul mi-a expirat intre timp. Sotia ... (vezi toată discuția)