avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită recuperarea prejudiciului se prescrie?
Discuție deschisă în Executare silită

recuperarea prejudiciului se prescrie?

Buna , va rog sa imi spuneti daca este termen de prescriptie pentru reparea prejudiciului cauzat ?Mentionez ca in urma sentintei penale am primit amenda penala (pe care am platit-o)si am fost obligat la plata prejudiciului cauzat institutiei ublice respectiv 20.000 lei .Dar inca nimeni nu mi-a facut nimic , nu m-au executat silit , precizez ca nu am bunuri pe numele meu doar un salariu de 700 lei .Ce pot sa imi faca si in cat timp ?Se prescrie dreptul de a cere executarea silita pentru recuperarea prejudiciului ?
va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:37, 23 Noiembrie 2008
Se prescrie.
Eu cred ca vor face o poprire pe salariul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
DA se prescrie dar pana atunci asteptati popririle pe salariu si cu cat se va lungi aveti sanse mai mari sa scapati.
Pai, daca ii face porire pe salariu nu prea mai vad sa scape.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Se prescrie.
Eu cred ca vor face o poprire pe salariul dvs.

avocat Claudiu Lascoschi




precizez ca sentinta a fost data in ianuarie 2006 , amenda penala am platit-o chiar dupa sentinta , dar cu privire la reparea prejudiciului inca nu mi-au facut nimic .In cat timp se prescrie , pentru ca peste 2 luni vor fi deja 3 ani de zile de la ramanerea definitiva a sentintei penale ?
Va rog sa-mi dati un raspuns referitor la termenul de prescriptie pentru repararea prejudiciului
Se prescrie in 3 ani. Adica peste 2 luni.

Alte discuții în legătură

Executare silita giulia2008 giulia2008 Buna , Am si eu o intrebare .In ianuarie 2006 am pierdut un proces penal , iar in urma sentintei date am fost obligat la plata unei amenzi penal de 500 lei ... (vezi toată discuția)
Abandon de familie - actiune civila respinsa lolo0112 lolo0112 intr-un proces de abandon de familie pt neplata pensiei de intretinere, m-am constituit parte civila cu suma restanta la pensia de intretinere. prin sentinta, ... (vezi toată discuția)
Perimare executare silita Clara252000 Clara252000 In data de 26.01.2007 am fost obligata printr-o sentinta penala la plata sumei de 20.000 lei , daune morale, instanta a considerat ca sunt vinovata pt ... (vezi toată discuția)