avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Buna ,
Am si eu o intrebare .In ianuarie 2006 am pierdut un proces penal , iar in urma sentintei date am fost obligat la plata unei amenzi penal de 500 lei si la repararea prejudiciului cauzat celeilalte parti in suma de 20.000 lei .Am platit amenda penal in ziua urmatoare ramanerii definitive a sentintei, dar referitor la prejudiciul cauzat inca nimeni nu m-a executat silit .As vrea sa stiu daca este un termen in care sa mi se faca executarea silita? ,este un termen de prescriptie pentru executarea silita referitor la aceasta situatie ? si ce anume mi se poate executa daca nu am nici un bun pe numele meu , iar salariu meu lunar este de 700 lei ?Intreb aceste lucruri deoarece la sfarsitul lunii ianuarie 2009 se implinesc deja 3 ani si as dori sa-mi fac rebilitarea si vreau sa stiu daca se va lua in considere faptul ca am platit doar amenda penala nu intreg prejudiciul ?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Aurelian Cîcu , Consilier juridic 17:09, 17 Noiembrie 2008
As vrea sa stiu daca este un termen in care sa mi se faca executarea silita? ,este un termen de prescriptie pentru executarea silita referitor la aceasta situatie ?

Termenul este 3 ani.

ce anume mi se poate executa daca nu am nici un bun pe numele meu , iar salariu meu lunar este de 700 lei ?

Se poate infiinta o poprire pe salariul dvs, adica o parte din salar sa mearga spre persoana careia ii datorati suma respectiva.

vreau sa stiu daca se va lua in considere faptul ca am platit doar amenda penala nu intreg prejudiciul ?

Daca este vorba de reabilitarea de drept, conform art.86 cod penal, nu are importanta daca platiti sau nu despagubirile civile.;)
Dupa 3 ani sunteti reabilitat de drept chiar daca nu ati achitat prejudiciul atat timp cat nu ati fost executat silit(datoria se prescrie) in vederea recuperarii prejudiciului.
Ultima modificare: Luni, 17 Noiembrie 2008
Aurelian Cîcu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperarea prejudiciului se prescrie? giulia2008 giulia2008 Buna , va rog sa imi spuneti daca este termen de prescriptie pentru reparea prejudiciului cauzat ?Mentionez ca in urma sentintei penale am primit amenda ... (vezi toată discuția)
Reabilitare anadan anadan daca am fost condamnata la 6 luni cu suspendare si un termen de incercare de 2 ani si 6 luni in data de 06.12.2007,cand pot sa-mi fac cerere de reabilitare. (vezi toată discuția)
Bună ziua! Îmi puteți spune care este articolul care face ... Alexlu1993 Alexlu1993 Bună ziua! Îmi puteți spune care este articolul care face referire la prescriptia unei datorii?sau ce articol ar trebui invocat? Va multumesc (vezi toată discuția)