avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... zile ramase co
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

zile ramase co

Buna ziua!

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

un salariat caruia i-a incetat cim demisie in data de 28.02.2012, pentru cele 2 luni lucrate beneficiaza de 4 zile co, dintre care 2 au fost efectuate in ianuarie si mai raman 2 zile co. Cum procedez acum : trebuie ca salariatul sa faca cerere pentru a primi banii? sau trebuie sa-i dau banii fara ca salariatul sa-mi dea cerere prin care sa solicite aceasta ?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:09, 8 Martie 2012
Salariatul nu trebuie sa faca nici o cerere. In cazul incetarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia sa-i acorde angajatului efectuarea zilelor de concediu ramase, in caz contrar angajatorul e obligat sa i le plateasca.(conf. Legii 53/2003)
In cazul incetarii raportului de munca, angajatorul va compensa in bani zile de CO neefectuate ..art/146 alin.4 C.mun. .. in speta, salariatului respectiv i se va compensa in bani cele doua zile de CO neefectuate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei ... kir kir Buna ziua. Sunt angajat de 10 ani la acelasi angajator, in cei 10 ani am luat doar 20 de zile de concediu de odihna. Cand imi dau demisia angajatorul trebuie ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna neefectuat alexandruk alexandruk Daca pana in prezent am cumulate 50 de zile de concediu de odihna neefectuate, ce posibilitati am, conform noului cod al muncii sa nu pierd zilele de concediu? (vezi toată discuția)
Am 10 zile de concediu pe 2011,mi se vor plati in 2012,s-au pot sa le iau si in 2012?? claudiughebauer claudiughebauer Este o data pana la care sunt obligat sa imi fac concediul ,le pierd daca nu am luat concediu???? (vezi toată discuția)