avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Cerere de amanare a cauzei
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Cerere de amanare a cauzei

Va salut , am un proces pe 13 , am contestat o amenda si nu ma pot prezenta datorita serviciului(plec din localitate) pot face cerere de amanare ? se aproba?
Cel mai recent răspuns: ContSters98997 , utilizator 20:21, 10 Martie 2012
Dacă e prima cerere și o și motivați, toate șansele să vi se admită. Așa spune procedura. Acum depinde ce va spune completul de judecată. :)
Redactati cerere catre instanta de judecata cu minimum 5 zile inainte de termen si in temeiul disp art 242 al2 Cprc solicitati amanarea judecatii si dispunerea de nou termen de judecata
Este de preferat sa invocati un motiv credibil si eventual care se poate si proba ,pentru imposibilitatea de prezentare la termenul de judecata
Dispoz. art.242 alin.1 pct.2 C.pr.civ. se referă la judecarea cauzei in lipsa. In materie de contraventii nu functioneaza suspendarea cauzei pentru lipsa nejustificata a partii. Art.156 din C.pr.civ. stabileste ca instanta poate da un singur termen pentru lipsă de apărare, temeinic motivată.
pai eu trebuie sa plec datorita serviciului , ce ar trebui sa trec la motiv daca asta e adevarul? exista vreun model de cerere puteti sa mi aratati un exemplu?
ce dovezi trebuie sa aduc in cazul asta ? cum as putea dovedi ca trebuie sa plec inaintea procesului?
Ultima modificare: Vineri, 9 Martie 2012
edee, utilizator
Pe baza dispozitiilor cuprinse in art 242 alin.2 din Cod.proc.civ solicitati solutionarea cauzei si in lipsa Dvs si ca urmare nu va prezentati la termen.cererea isi pastreaza efectul pe toata durata solutionarii cauzei. Nu trebuie reinnoita de fiecare data, si nici motivata
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Martie 2012
ContSters98997, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare cerere chemare in judecata manuelle manuelle Am deschis o actiune in instanta, s-a stabilit termen de sfarsitul lunii si ma aflu in imposibilitate de a ma prezenta. Am omis sa mentionez in cererea de ... (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ginat ginat va rog sa ma lamuriti. e posibil ca la un partaj judiciar intre frati , unul din ei sa fie reprezentat prin procura de copil si acesta la randul sau sa ... (vezi toată discuția)
Cerere de amanare a cauzei ContSters149882 ContSters149882 Salutare! Am si eu nevoie de un sfat.. Am un proces pe 26 Martie 2012, am primit citatia acum cateva zile. Insa nu pot ajunge, abia m-am angajat si nu pot ... (vezi toată discuția)