avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pausal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pausal

stiu ca s-a mai discutat dar as avea nevoie de cateva lamuriri; pe scurt, am fost trecut la "pausal" deoarece nu am mai dat citirea la apometre (recunosc, greseala mea); toate bune si frumoase, doar ca administratora mi-a spus ca nu mi se va scadea din luna viitoare consumul facturat in exces. Ma depaseste situatia atat legislativ, cat si logic. Bref:
1). mi-a comunicat ca am fost trecut la pausal cu 10 mc apa rece si 5mc apa calda. Este mult? putin? exista limite?
2). cum se procedeaza?
spre ex: eu am avut ultimul index de 123, nu am dat citirea vreo doua luni deci a ajuns la 143 (pt apa rece). Bun, dar acum indexul este < 143. Mai trebuie platit ceva la apa? ( inafara de pierderi, pt ca banuiesc ca acestea se factureaza indiferent)
va multumesc anticipat, Robert
multumesc mult !! raspunsurile au fost mai mult decat suficiente. am cerut lamuriri pt linistea mea interioara, deoarece sunt un cvasi-chirias (nu sunt proprietar, este ap unei rude) asadar nu am luat niciodata parte la discutiile sau informarile asupra regulamentului... locuiesc intr-un imobil populat majoritar de pensionari, (asa ca va dati seama cum este tratat un student) care nu ar permite sa apara vreo neregula. cum sunt privit ca un copil nestiutor, m-am gandit sa apelez la bunavointa dvs. si totusi, riscand sa par insistent, eu acum de ce mai trebuie sa platesc aceeasi apa pe care am platit-o deja?

ex :

ultimul index= 123
necitire = 10 mc luna 1
necitire = 10 mc luna 2
citire: luna 3 = 144

eu pe luna 3 am inteles ca voi plati 144-123= 21 mc
eu gasesc logic ca ar fi sa platesc 144-(123 +10 +10) adica 1 mc

grosso modo, fara sa mai luam in calcul diferente, pierderi, etc.. care se impart la toti locatarii.

multumesc!
Asa ar fi trebuit pentru ca cei 10 mc sunt estimati si in luna 1 si in luna 2 de necitire.
Dar doamna i-a considerat "pedeapsa", ceea ce nu este cusher.
De-abia a treia luna de estimare s-ar fi considerat ca sunteti necontorizat si vi s-ar fi aplicat "pedeapsa".
Intrebati-o de Regulamentul de repartizare a consumurilor de apa pe care trebuie sa-l aiba semnat de membrii comitetului si vdeti ce scrie acolo.
Daca nu-l are, lucreaza ilegal si dupa voia proprie!

Acest sistem cu "a treia luna de estimare....." exista si in Ordinul 343/2010 ANRSC.
robert_dtb a scris:

eu gasesc logic ca ar fi sa platesc 144-(123 +10 +10) adica 1 mc

Noi asa procedam in asociatie. La citirea apometrelor dupa o perioada de estimari (7 m.c./persoana/luna), cand apaere proprietarul cu indexul real, administratorul merge cu el in apartament si verifica. In functie de consum, se regularizeaza pe ultimile 3 luni. Adica in cazul dv pentru luna a 3-a ati fi fost trecut la plata cu un metru cub si totul intra apoi in normal.

Totusi aveti un pic de rabdare ca poate nu vi s-a explicat corect. O sa vedeti ce apare pe lista urmatoare si-atunci contestati in scris acest consum, cu explicatiile imbogatite din aceste discutii de pe forum.
Daca stiati dinainte ca o sa vi se treaca la plata 21 metri cubi, puteati sa faceti singur compensarea fara sa stie administratorul prin raportarea trepatat in cateva luni a unui index mai mic decat cel real...

multumesc mult!
vorba lui Cosbuc...
"Nu cerceta aceste legi,
Că eşti nebun când le-nţelegi!"

glumesc... am inteles ca am fost pedepsit... si pana la urmatoarea regularizare cand va trece administratora cu molift..pardon, cu citirea apometrelor, cred ca voi incerca metoda d-lui adriantot de a "minti" usor la citirea apometrelor, astfel incat sa reglez diferenta in mai multe luni... pt ca.. vb aia, creditul e mai ieftin... ;)

sper ca nu v-am plictisit cu nelamuririle mele, sper sa va captez atentia data viitoare cu ceva mai interesant! o zi buna, si o primavara frumoasa va doresc !
este un furt pe fata
intai se pune in plus o cantitate,apoi nu platiti nimic oficial,dar mai platiti odata asa numitele pierderi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum pausal adela c adela c buna. problema mea este urmatoarea: In luna ianuarie cand s-a citit contorul la apa nu am fost gasita acasa(luna in care se si platea taxa de citire), ... (vezi toată discuția)
Regularizare consum apa pluto13 pluto13 In situatia in care, din civerse motive, nu am putut duce citirea apometrelor la asociatie intr-o luna de zile, luna in care, pe buna dreptate, in lista de ... (vezi toată discuția)
Pausal explicatii Tonyde Tonyde Buna ziua, As dori cateva lamuriri in legatura cu ce inseamna pausal. Administratorul asociatiei are o fisa in care trece indicii apometrelor pentru ... (vezi toată discuția)