avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Noul Cod CAEN 2008 comert cu ridicata
Discuție deschisă în Noul Cod CAEN 2008

comert cu ridicata

buna ziua. imi puteti spune va rog ce inseamna mai exact: comert cu ridicata. si in ce cod caen se incadreaza?
Cel mai recent răspuns: masimo26 , utilizator 19:28, 8 Martie 2012
G COMERŢ CU RIDICATA ªI CU AMÃNUNTUL; REPARAREA AUTOVEHICULELOR ªI MOTOCICLETELOR
Această secţiune include comerţul cu ridicata şi cu amănuntul (adică vânzarea fără transformare) a oricărui tip de mărfuri şi prestarea serviciilor auxiliare vânzării mărfurilor. Comerţul cu ridicata şi cu amănuntul sunt etapele finale ale distribuirii mărfurilor. În această secţiune este inclusă şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor. Vânzarea fără transformare este considerată aceea care include operaţiile obişnuite (manipulările) asociate comerţului, de exemplu sortarea, trierea şi asamblarea mărfurilor, mixarea (amestecarea) bunurilor (de exemplu vin sau nisip), îmbutelierea (cu sau fără curăţarea în prealabil a sticlelor), ambalarea, porţionarea şi reambalarea pentru distribuirea în loturi mai mici, depozitarea (fie că implică ori nu refrigerare sau congelare); curăţarea şi uscarea produselor agricole; tăierea panourilor din lemn sau a tablei, ca activităţi secundare.
Diviziunea 45 include toate activităţile privind vânzarea şi repararea autovehiculelor şi motocicletelor, în timp ce diviziunile 46 şi 47 includ toate celelalte activităţi comerciale. Distincţia între diviziunea 46 (comerţ cu ridicata) şi diviziunea 47 (comerţ cu amănuntul) se bazează pe tipul de client predominant. Vânzarea cu ridicata este revânzarea (vânzare fără transformare) bunurilor noi şi a celor folosite, către comercianţii cu amănuntul, către utilizatorii industriali, comerciali sau profesionali, ori către alţi vânzători cu ridicata ce activează ca agenţi sau brokeri în cumpărarea mărfii pentru ei, sau pentru vânzarea mărfii către alte persoane sau firme. Principalele tipuri de activităţi incluse sunt cele desfăşurate de comercianţii cu ridicata, adică acei care îşi însuşesc titlul asupra mărfii pe care o vând, cum ar fi: vânzătorii cu ridicata sau misiţii; distribuitorii industriali; exportatorii, importatorii şi asociaţiile cooperatiste de achiziţie; sucursalele şi birourile comerciale (dar nu magazinele pentru desfacerea cu amănuntul) ce sunt menţinute de unităţile industriale sau miniere, separat de locurile de producţie respective, în scopul de a desfăşura activităţi de marketing legate de produsele lor şi care nu se limitează doar la preluarea de comenzi ce urmează a fi onorate prin expediţie directă de la uzinele sau minele respective. Sunt incluşi, de asemenea, brokerii de mărfuri şi bunuri de consum, comercianţii cu comision, agenţii comerciali şi asamblorii, cumpărătorii de mărfuri în vrac şi asociaţiile cooperatiste angajate în desfacerea pe piaţă a produselor agricole. Vânzătorii cu ridicata, adeseori asamblează fizic, sortează şi triază mărfurile aflate în loturi mari, porţionează, reambalează şi redistribuie în loturi mai mici, de exemplu produse farmaceutice; depozitează, refrigerează, livrează şi instalează bunuri, se angajează în activităţi promoţionale pentru clienţii lor şi proiectează etichete.

46 Comerţ cu ridicata cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete
Această diviziune include comerţul cu ridicata, pe cont propriu sau pe bază de tarif sau contract (intermediari), referitor la comerţul cu ridicata intern, precum şi la comerţul cu ridicata internaţional (import/export).
Vânzarea cu ridicata este revânzarea (vânzare fără transformare) bunurilor noi şi a celor folosite, către comercianţii cu amănuntul, către utilizatorii industriali, comerciali sau profesionali, ori către alţi vânzători cu ridicata ce activează ca agenţi sau brokeri în cumpărarea mărfii pentru ei, sau pentru vânzarea mărfii către alte persoane sau firme. Principalele tipuri de activităţi incluse sunt cele desfăşurate de comercianţii cu ridicata, adică acei care îşi însuşesc titlul asupra mărfii pe care o vând, cum ar fi: vânzătorii cu ridicata sau misiţii; distribuitorii industriali; exportatorii, importatorii şi asociaţiile cooperatiste cumpărătoare; sucursalele şi birourile comerciale (dar nu magazinele pentru desfacerea cu amănuntul) ce sunt menţinute de unităţile industriale sau miniere, separat de locurile de producţie respective, în scopul de a desfăşura activităţi de marketing legate de produsele lor şi care nu se limitează doar la preluarea de comenzi ce urmează a fi onorate prin expediţie directă de la uzinele sau minele respective. Sunt incluşi, de asemenea, brokerii de mărfuri şi bunuri de consum, comercianţii cu comision, agenţii comerciali şi asamblorii, cumpărătorii de mărfuri în vrac şi asociaţiile cooperatiste angajate în desfacerea pe piaţă a produselor agricole.
Vânzătorii cu ridicata, adeseori asamblează fizic, sortează şi triază mărfurile aflate în loturi mari, porţionează, reambalează şi redistribuie în loturi mai mici, de exemplu produse farmaceutice; depozitează, refrigerează, livrează şi instalează bunuri, se angajează în activităţi promoţionale pentru clienţii lor şi proiectează etichete.

Această diviziune exclude:
-vânzarea cu ridicata a autovehiculelor, rulotelor şi motocicletelor, vezi 451, 454
-vânzarea cu ridicata a accesoriilor pentru autovehicule, vezi 4531, 4540
-închirierea şi leasing-ul de mărfuri, vezi diviziunea 77
-ambalarea mărfurilor solide şi îmbutelierea mărfurilor lichide sau gazoase, inclusiv amestecarea şi filtrarea, pentru terţe părţi, vezi 8292

va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Activitati de servicii cozachi cozachi Daca in cadrul activitatilor secundare am specfifivcat - Intermedieri in comertul cu amanuntul cu priduse diverse- Cod CAEN 5119,pot pot deschide un magazin ... (vezi toată discuția)
Caen pentru comercializare acumulatori auto si anvelope noi cumparate de la alt furnizor andreeazanfir andreeazanfir va rog sa imi spuneti daca zic bine sa adaug un cod caen la obiectul de activitate al firmei pentru ce am scris mai sus 4531.este bun? multumesc (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)