avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Card de cumparaturi-imposibilitate de plata a datoriei
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Card de cumparaturi-imposibilitate de plata a datoriei

Buna ziua, am o mare problema cu un card de cumparaturi, in anul 2008 sotul meu a fost '' racolat'' de o angajata a unei banci,care a venit la firma unde lucra sotul si a prezentat oferta ei - un card de cumparaturi cu 3 salarii pe el ( pe atunci sotul avea 1600 lei iar acum i-a scazut salariu la 680 lei /luna) deci o valoare de 4300 lei pe card,aflandu-ne in situatia de a nu ne mai descurca cu banii ( eu am ramas fara serviciu si avem 2 copii) am apelat la acest card folosind toata suma.Din octombrie 2010 nu am mai facut nici un fel de tranzactie de pe acest card depunand lunar ( am mai intarziat uneori cu plata din cauza ca sotul nu mai primeste salariu la timp) suma minima de plata specificata pe extrasul de cont care ajungea si pana la 300 lei pe luna.Am facut un calcul si a rezultat ca am platit din octombrie 2010 pana in ianuarie 2012 suma de 3072 lei dar spre surprinderea noastra nu a scazut din datorie decat 8,79 lei.Din ianuarie nu am mai putut plati ,fiinca sotul nu a luat salariu decat o data de atunci,iar banca tot suna si ne someaza,chiar eu am raspuns intr-o zi la telefon si i-am explicat ca nu putem plati si ca nu este corect cu procedeaza ei raspunsul ei a fost citez '' doamna ,daca sotul ia salariu asa de rar iar dvs nu aveti serviciu ,cu ce traiti,cu aer, pe mine nu ma intereseaza ce face-ti dar platitiva datoria'' i-am raspuns '' ce vreti doaman sa fac sa dau in cap la cineva'' replica ei a fost '' daca considerati ca asa va puteti plati datoria nu aveti decat''.O data pe saptamana suna si ne someaza.Ce se poate intampla daca nu mai putem plati ,se ajunge in instanta, se poate pune sechestru pe bunuri? Sotul nu a girat cu nimic.Si inca o problema,cand i-au dat cardul au uitat sa-i dea si contractul .
Este corect ca banca sa nu scada din datorie si bani pe care i-am platit pana acum sa fie doar comisioane si dobanda(stiu ca dobanda de 27% pe an).Am auzit o data la tv un expert care vb despre aceste carduri si spunea ca din suma minima de plata o parte este rata iar o parte comision + dobanda, la noi cred ca nu se aplica aceasta formula.
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 16:22, 9 Martie 2012
Ca a luat sau nu contractul, daca l-a semnat si l-a semnat cu siguranta, este un contract valabil.
Nu va puteti eschiva de la plata, ceea ce ati platit poate reprezenta costul dobanzilor si comisioanelor aferente descoperirii de card.
Puteti ajunge si la o intelegere cu banca prin care sa transformati cardul in credit cu rata fixa incercati sa discutati.
In cazul in care ajungeti la o suma su termen la care va veti afla in imposibilitate de plata banca poata proceda la actiunea in judecata si executarea datoriei.
Indiferent de sumele sau dobanzile vehiculate in presa dumneavoastra sunteti tinuta de conditiile pe care le-ati acordat in contract.
Daca ati platit suma minima de plata, sa stiti ca in general ea se calculeaza astfel: total dobanzi + comisioane, dar nu mai putin de 5% din linie. Daca dobanzi + comisioane ar fi fost sub 5%, atunci intra si o parte de principal, daca nu, nu. Daca in continuare platiti doar minimul de plata nu os a lichidati niciodata. Mai bine ar fi sa ia sotul un credit de nevoi personale, ca acolo macar stiti ce platiti, daca se poate sa fie cu dobanda fixa sa nu mai aveti surprize.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card rbs monikcapricorn monikcapricorn am de aprox. 1 an un card de cumparaturi de la rbs. Suma disponibila era de 28 de mil pe care i-am utilizat la achizitionarea cardului. Lunar platesc o suma ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la ... Laurentiu197 Laurentiu197 Bună ziua, am luat acum 3 ani un card de cumpărături de la BRD și după cum mi sa spus de cei de la banca ca trebuie sa depun minim 50 de lei în fiecare ... (vezi toată discuția)
Dat in judecata pentru neplata rata card angelamanuela angelamanuela buna ziua ! sotul meu are un card de cumparaturi de multi ani,am reusit de cateva ori sa scoatem ches-ul de 40% dar am tot pus la loc,pe extrasul de cont in ... (vezi toată discuția)