avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Promovarea in functie de conducere
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Promovarea in functie de conducere

Cine poate participa la un concurs pentru ocuparea unei functie de conducere in cadrul unei institutii publice
Cel mai recent răspuns: ContSters233010 , utilizator 00:04, 1 Aprilie 2012
daca este vorba de concurs, acesta poate fi de recrutare (unde pot participa orice persoane indeplinesc conditiile de studii si vechime in specialitate), sau de recrutare (unde pot participa numai persoane care ocupa functii publice de clasa I, au studii de master sau postuniversitare in domeniul solicitat, si vechime in specialitate)
Ma intereseaza daca pot participa persoane din afara institutiei si in ce conditii ( trebuie sa fie functionari publici sau nu )?
ti-am raspuns deja. indiferent ce concurs este, pot participa si persoane din afara institutiei, chiar daca ar fi promovare sau recrutare. la promovare insa persoanele, chiar daca nu provin din institutie, insa, trebuie sa fie functionari publici de clasa I
1.La concursul de recrutare poate participa oricine, daca indpelineste conditiile de studii si vechime necesare pentru ocuparea functiei publice de conducere. Nu trebuie sa fie functionar public.
Legea 188/1999 - Statutul functionarilor publici
Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice.

2.
Legea 188/1999 - Statutul functionarilor publici
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
b) să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
c) să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;
d) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6);
e) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.
La acest concurs pot participa functionari publici chiar si din afara institutiei, in a carui stat de fuctii exista functia publica de conducere vacanta pentru care se organizeaza concursul.
Ultima modificare: Luni, 12 Martie 2012
gordius, utilizator
Adica daca eu lucrez la Constanta iar postul de functionar public de conducere se afla la Bucuresti ma pot inscrie si eu la concursul de promovare? In acest caz nu am nevoie si de aprobarea transferului de catre seful unitatii?

Alte discuții în legătură

Angajare secretar comuna bogdanmarinela bogdanmarinela Poate participa la concursul de ocuparea unui post vacant de secretar comuna o persoana care are studii juridice superioare si peste doi ani vechime in ... (vezi toată discuția)
Promovare in grad si promovare in clasa bogdan77m bogdan77m Buna ziua, am urmatoarea situatie: In cadrul primariei exista 4 functionari publici (executie) care de ani buni (7,8 ani) nu au fost promovati, acestia fiind ... (vezi toată discuția)
Criterii concurs girl mara girl mara Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul ... (vezi toată discuția)