avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... criterii concurs
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

criterii concurs

Întrucât criteriile stabilite in anuntul privind scoaterea la concurs a unui post de secretar oras , publicate pe saitul anfp-ului nu conţine şi faptul că persoana care concureaza trebuie sa faca dovada ca a absolvit studii de masterat in domeniul stiintelor adm, manageriale etc. , nu este inafara prevederilor legale ?
Din câte stiu aceste conditii sunt obligatorii pentru ocuparea unui post de conducere intr-o primarie de oraş . Se admite si situatia aceasta asa din start. Ce este de făcut ?
Cel mai recent răspuns: sofia1975 , utilizator 22:26, 26 Noiembrie 2010
ANFP sa nu stie conditiile?:)))

Legea nr. 188/1999 republicată privind Statutul funcţionarilor publici

ART. 13
(1) Categoria functionarilor publici de conducere cuprinde persoanele numite in una dintre urmatoarele functii publice:
c) secretar al unitatii administrativ-teritoriale*)

ART. 57
(7) Pentru participarea la concursul de recrutare organizat pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, candidaţii trebuie să fi absolvit studii de masterat sau postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice

Legea cadru nr. 330/2009 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice

Art. 37. - (1) Condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, nu este obligatorie pentru recrutarea funcţionarilor publici de conducere, în cazul exercitării cu caracter temporar a unei funcţii publice de conducere, precum şi pentru funcţionarii publici care ocupă o funcţie publică de conducere, pe o perioadă de 5 ani de la data intrării în vigoare a prezentei legi.
(2) Funcţionarii publici prevăzuţi la alin. (1) sunt obligaţi să îndeplinească condiţia prevăzută la art. 57 alin. (7) din Legea nr. 188/1999, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în termenul prevăzut, sub sancţiunea eliberării din funcţia publică.


Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
Tanjiani, utilizator
deci, inteleg ca la data de astăzi nu este obligatoriu sa ai studii de masterat în conditiile in care legea a intrat in vigoare in anul 2009
da, asa este...momentan, nu este obligatorie, dar cei care ocupa o functie publica de conducere trebuie sa prezinta diploma de master pana in anul 2015.( asta daca trecem de momentul 21 dec. 2012 :duh: )
Ultima modificare: Marți, 16 Noiembrie 2010
mihaicalinescu2005, utilizator
este normal?
in 2009 s-a org o promovare prin concurs pe o functie publ decond.
pt a nu se incadra numai pers favor s-a trecut la conditii speficice conditii de studii-masterat in manag fin.Dilema este..daca e legal sa pui la conditii specifice conditia de studii cand pe o functie de conducere puteai avea la acea vreme :master in adm publica ,management sau in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice.Practic cel cu master in admn publ este lichidat.
Mai mult am inteles ca promov prin concurs e oblig sa dai anunt in monit ofic,conf ord 611Va rog spuneti-va parerea de specialist
daca este vorba de promovare, da, este normal, intrucat:
legea nr. 188/1999
" ART. 66
Pentru a participa la concursul de promovare într-o funcţie publică de conducere, funcţionarii publici trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii:
a) să fie absolvenţi de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice;
b) să fie numiţi într-o funcţie publică din clasa I;
c) să îndeplinească cerinţele specifice prevăzute în fişa postului;
d) să îndeplinească condiţiile prevăzute la art. 57 alin. (6);
e) să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi."
derogarea pentru studiile de master, se aplica numai in cazul recrutarii. :)

Alte discuții în legătură

Sunt necesare studiile de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere? duduionescu duduionescu Va rog sa-mi spuneti daca, este nevoie de studii de masterat pentru a ocupa temporar o functie publica de conducere la o institutie publica (e vorba de cazul ... (vezi toată discuția)
Sef birou - administratie publica mfrincu mfrincu poate ocupa un post de sef birou in administratia publica o persoana care are studii superioare de 5 ani facute inainte de 1989 si care nu are studii de master ... (vezi toată discuția)
Ultima versiune a legii nr. 188/1999 laura-ioana laura-ioana Buna ziua! va rog sa-mi spuneti care este ultima versiune actualizata a legii nr. nr. 188/1999, si unde o pot consulta cu toate actualizarile si modificarile ... (vezi toată discuția)