avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nelamurire leasing auto
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nelamurire leasing auto

Am incheiat un contract de leasing pentru o masina care fara TVA costa 9800 EUR si cu TVA 11850 EUR, am platit un avans de ~3750 EUR , iar pe restul sumei platesc rate lunare.Pe factura imi vine valoarea ratei + TVA.Este normal ca odata ce s-a calculat rata pentru valoarea initiala (cu TVA= 11850), sa mai platesc si la ratele lunare TVA?Adica eu platesc de 2 ori TVA?
Cel mai recent răspuns: Maria Carmen , Contabil 21:22, 19 Noiembrie 2008
Pai vi s-a calculat probabil tva si vi s-a facut contractul, din care rezulta ca aveti de plata 11850 euro, ati platit avansul, in care era si partea respectiva de tva (adica 3150 avans plus 600 tva), acum pentru diferenta ramasa de plata- platiti baza plus tva-ul (sa zicem cca 9000 euro-adica 7500 baza si 2500 tva) sau nu e asa? Oricum calculele astea sunt facute grosolan, pentru exemplificare, ei v-au mai pus si comisioane de administrare si mai stiu eu ce altfel de comisioane! In orice caz, tva-ul pe care il platiti la avans plus cel din rate trebuie sa fie egal cu cel de pe contract, diferenta venind in timp numai din cursul leu-euro, pe care contabilul o va inregistra ca atare. Nu aveau cum sa va puna sa platiti de 2 ori!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Leasing amol amol am avut un contract de leasing pentru un logan din anul 2008.in urma neplatii ratelor contractul a fost reziliat si masina a fost ridicata in anul 2009.acum ... (vezi toată discuția)
Cumparaturi in rate oltiemoke oltiemoke buna ziua as avea o intrebare in 25.11.2011 am cumparat o lada frigorifica in rate si inca ceva valoarea ratei fiind 2200 ron am platit pina acum 1250 in doi ... (vezi toată discuția)
Marja fixa - contract leasing financiar gabiistancu gabiistancu Buna ziua, in 2007 am achizitionat un autoturism prin leasing financiar. In contractul initial sunt trecute urmatoare: Data incheiere contract ... (vezi toată discuția)