avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile

Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie.
În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de Politia Rutieră şi a fost trecut greşit trecută marca masinii,tăiat şi corectat.Judecătoria Mi-a respins contestaţia ªi mi-a dat o sentinţă irevocabilă.Ce cale de atac mai există şi la ce instanţă?
Menţionez că în hotărâre există contradictoriu trecute contravenţia,odată spunând că nu am talon ,puţin mai jos pe aceeasi pagină că nu am permis de conducere.Multumesc.
Cel mai recent răspuns: adyddza , utilizator 16:39, 25 Iunie 2012
nu mai exista cai de atac ordinare insa puteti incerca caile de atac extraordinare ale contestatiei sau revizuirii, dupa caz.
Bună.Mulţumesc pentru sfat.Totodată doresc să vă întreb dacă în condiţiile amintite mai sus pot să cer viciu de procedură la contestarea PV rutier sus menţionat.Mulţumesc, Lehel
Ce vreti sa spuneti sau ce intelegeti prin "viciu de procedură la contestarea PV rutier"? Incercati sa detaliati.
Bună!În procesul verbal nu este trecut localitatea unde s-a întocmit PV,ci doar strada respectiv este tăiat şi corectat marca maşinii.Aceste aspecte doresc să aflu dacă pot fi calificate ca şi viciu de procedură.Mulţumesc, Lehel
Nu, nu este viciu de procedura. Ceea ce aratati dvs. sunt mentiuni care lipsesc si mentiuni care au fost corectate in procesul verbal de contraventie. Mult spus, ele sunt nulitati relative si puteau fi invocate numai in plangerea contraventionala. In caile extraordinare de atac nu puteti invoca motive ce vizeaza fondul cauzei, ci numai motivele expres si limitativ prevazute de Codul de procedura civila.

Alte discuții în legătură

La cat timp dupa pronuntarea hotararii judecatoresti este obligata judecatoria sa-mi comunice hotararea? lehel_kis lehel_kis Bună!Am şi eu o întrebare:la cât timp după pronunţarea hotărârii judecătoreşti este obligată judecătoria să-mi trimită comunicarea hotărârii ... (vezi toată discuția)
Mai exista vreo cale de atac in cazul unei hotarari irevocabile? Agripinna Agripinna Buna ziua. Sunt parte intr-un proces pe litigii de munca. In prima instanta am castigat. Partea adversa a facut recurs, recurs ce s-a judecat la Curtea de Apel ... (vezi toată discuția)
Hot.irevoc. de la curtea de apel b.stefan78 b.stefan78 In cazul in care Curtea de Apel pronunta o hotarare definitiva,irevocabila ce pot sa fac in continuare?Unde pot sa ma adresez? Pot sa ma adresez la Curtea ... (vezi toată discuția)