Buna ziua
Va deranjez pentru un subiect nu tocmai placut, dar la care sper sa gasesc o rezolvare cat mai usoara (si posibila).
Sotul meu detine un SRL cu datorie la stat de 32.000 lei (iar cu penalizari de 50.000 lei). Am primit o citatie si am vb cu un inspector specializat pentru a ne spune ce este de facut. Raspunsul acestuia a fost ca in maxim 2 luni sa achitam datoria daca nu sotului meu i se va face dosar penal.
Vreau sa mentionez ca asa cum reiese si din situatiile financiare ale firmei, aceasta nu a fost pe profit decat incepand cu luna iunie 2011, pana atunci, respectiv 2006-2010 a fost in pierdere.
Obiectul de activitate il reprezinta "transport persoane in regim taxi", adica detinem de la primarie licente taxi-pe Bucuresti.
Intrebarea mea este daca nu se poate esalona acesta datorie, si daca da, care este procedura-deoarece vrem sa achitam insa este imposibil sa platim aceasta suma intr-un timp asa scurt, mai ales ca bancile nu ofera imprumuturi firmelor in situatia noastra(cu datorii catre stat).
Si daca nu putem achita in termenul dat , sotului meu i se poate face dosar penal?