avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cerere de poprire- pensie de intretinere de recuperat

Buna ziua,
Dupa terminarea divortului instanta a hotarat ca paratul sa plateasca pensia alimentara celor 2 copii ,de la introducerea actiunii de divort.
As dorii un model de cere si pasii care trebuiesc facuti pt a-mi recupera restantele.
Multumesc,
Daca fostul sot nu intelege sa plateasca de buna voie, totul se face prin executorul judecatoresc. Cu hotararea de divort, ramasa definitiva si irevocabila, mergeti la un executor si domnia sa stie ce are de facut mai departe.
procesele astea m-au secat de bani,nu se poate fara executor?
Nu se poate altfel. Conform art. 373 Cod procedura civila hotararile judecatoresti - pentru ca dvs. aveti o hotarare judecatoreasca, se executa de executorul judecatoresc.
Daca are loc de munca, era obligatia Judecatoriei sa trimita poprirea la angajator.
Art 453 alin 2 Cod pr civ.
Pentru sumele datorate cu titlu de obligatie de intretinere sau de alocatie pentru copii, precum si in cazul sumelor datorate cu titlu de despagubiri pentru repararea pagubelor cauzate prin moarte, vatamarea integritatii corporale sau a sanatatii, cand executarea se face asupra salariului sau asupra altor venituri periodice cunoscute realizate de debitor, infiintarea popririi se dispune de instanta de fond, din oficiu, de indata ce hotararea este executorie potrivit legii.

Faceti o cerere catre Judecatoria care a pronuntat sentinta, mentionati articolul de mai sus si solicitati infiintarea popririi aspura salariului. Nu va costa nimic.Veti primi si din urma si atat timp cat lucreaza, angajatorul va fi obligat sa retina si sa va vireze sumele.
Solicitati infiintarea popririi instantei de judecata , in temeiul hotararii judecatoresti , indicand societatea si sediul social al acesteia, unde tatal copiilor munceste.


Poprirea in materie de pensie de intretinere este obligatorie, sentinta este executorie de drept.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie_poprire_abandon familial ralu_2008 ralu_2008 In cazul in care instanta de fond a stabilit plata pensiei de intretinere (atat cuantumul ei cat si plata retroactiv de la data depunerii actiunii de divort), ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Andrei_I Andrei_I Buna ziua! Am o hotarare data de catre judecatorie, irevocabila pe divort. Cand se implineste termenul de apel pentru celelalte capete de cerere, cel care ma ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta nedefinitiva CosetteBastea CosetteBastea Buna ziua, As avea nevoie de o lamurire. Anul trecut am facut o actiune de majorare a pensiei de intretinere pentru fiul minor ce mi-a fost incredintat spre ... (vezi toată discuția)