Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Renuntare mostenire

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare pe cat de simpla, pe atat de complicata : Daca si cum se poate renunta la mostenirea unor pamanturi de care s-a luat la cunostinta acum?
Mentionez ca persoana care a lasat mostenirea este decedata de 1 an si jumatate, iar pentru aceste pamanturi ar trebui platite impozite, insa daca nu doresc mostenirea, nu se poate face absolut nimic, pt ca mi se pare ridicol sa mostenesti ceva ce nu doresti.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:01, 15 Martie 2012
Declaratia notariala de renuntare la mostenire pe care o dati in forma autentica se refera la toata masa succesorala si nu de poate formula doar pentru o parte din aceasta,respectiv terenul la care faceti referire.
Pai e vorba de mai multe terenuri si da vreau sa renunt la toate se poate?
Singura mostenire care o am este o casa pe care exista contract de vanzare-cumparare, deci nu cred ca intra in discutie.
Ati spus ceva de declaratie notariala de renuntare la mostenire, aceasta se poate face intr-un anumit termen sau oricand la notar si trebuie facuta in prezenta celorlalti mostenitori sau se poate face si in lipsa lor?
Declaratia de renuntare se face in forma autentica la orice notar public.
In principiu, in acest moment puteti fi declarat strain de succesiune dar pentru a usura lucrurile mergeti la un birou notarial si dati o declaratie de renuntare la mostenire. Partea dvs. va fi impartita intre ceilalti mostenitori, daca exista. Daca nu exista alti mostenitori, statul va prelua terenurile

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire alinagheorghe12 alinagheorghe12 Buna ziua, doresc sa fac o declaratie de renuntare la mostenire la notar, in cazul meu pentru a evita mostenirea unor datorii foarte mari din partea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea expresa la succesiune este necesara daca exista testament? Valentinat22 Valentinat22 Este necesara declaratia de renuntare expresa la o mostenie in cazul in care exista testament legal in favoarea unei alte persoane, in situatia in care partea ... (vezi toată discuția)