avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dreptul familiei- adoptie copilul celuilalt sot
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dreptul familiei- adoptie copilul celuilalt sot

As dori sa imi spuneti daca este posibil ca un parinte sa dea semnatura in favoarea celuilalt pentru a trece copilul pe alt nume. Mai concret in urma divortului mi s-a incredintat fiul spre crestere si educare . Ulterior m-am recasatorit , iar actualul sot doreste sa il trecem pe numele lui sa fim cu totii intr-un nume. Este posibil?
Va multumesc, anticipat!
Cel mai recent răspuns: Carmen Chitu , Avocat 20:25, 16 Martie 2012
DA, PRIN ADOPTIE. INSA FOSTUL SOT TREBUIE SA-SI DEA ACORDUL
Dar prin adoptie eu imi pierd dreptul asupra fiului meu ?
Nu, doar tatal natural renunta la drepturile sale parintesti.
pot sa imi permit sa va intreb si care ar fi procedura?
De exemplu fostul sot nu isi face datoria de parinte , fiind nu numai rau platnic al pensiei alimentare dar desi l-am chemat in nenumarate randuri sa vina la copil acesta nu l-a vazut decat de 5 ori in 9 ani (rusinos).
v-am spus ca este necesar sa existe acordul tatalui natural. Din aspectele relatate de dv. nu reiese acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adoptii elvira5 elvira5 Buna,as dori sa stiu daca este posibil ca fetita mea minora de 13 ani care o am incredintata spre crestere si educare,cu o sentinta jud. si irevocabila,e a ... (vezi toată discuția)
Trecerea pe numele mea a copilului 1630817274794 1630817274794 Sunt recasatorit,iar sotia din casatoria anterioara are un copil de 12 ani aflat in crestere si educare,pentru care fostul sot a fost obligat la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Decaderea din drepturile parintesti nif nif sunt divortata si am incredintat minorulin varsta de 5 ani si 8 luni prin hotarare definiva si irevocabila.as dori decaderea totala din drepturi a fostului sot ... (vezi toată discuția)