avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedintele de asociatie a calculat gresit ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedintele de asociatie a calculat gresit intretinerea

Buna ziua,
Din octombrie am aflat ca timp de aproximativ 10 ani (de cand am pus centrala de apartament) intretinerea mi-a fost calculata gresit. Acest lucru a fost recunoscut de presedintele de bloc, care a motivat ca programul de calcul a intretinerii pe calculator era gresit. Problema este ca nu vrea sa imi restituie suma pe care am platit-o in plus toti acesti ani, suma care se ridica la cateva sute de lei.
Carei autoritati trebuie sa ma adresez pentru a-l obliga pe presedintele de bloc sa imi prezinte modalitatea de calcul a intretinerii si preturile unitare ale utilitatilor pe anii trecuti, astfel incat sa stabilim suma exacta pe care trebuie sa o recuperez?
Pot justifica sumele platite la intretinere cu chitantele pe care le pastrez din 2004.
Mentionez ca la noi in bloc presedintele este cel care incaseaza intretinerea, semneaza chitantele si se ocupa, in general, de administrarea blocului.
Va multumesc.
Daca nu ati contestat listele in termen de 10 zile de la afisare, e tardiv sa cereti restituirea sumelor calculate gresit.Dar administratorul face calculele, nu presedintele.
@domnuvali,
Cum ati aflat, cum v-ati dat seama ca timp de 10 ani vi s-a calculat gresit intretinerea?
Care anume a fost greseala?
Poate reusim sa venim cu o sugestie de indreptare a greselii pe care sa o aduceti la cunostinta presedintelui. Dar spuneti ce anume s-a gresit.
Este adevarat ca, in conformitate cu legea 230/2007, proprietarul poate contesta sumele repartizate in maxim 10 zile de la afisarea listelor. Dar, dupa cum spuneti, atat dv cat si presedintele nu ati stiut de aceaste greseli timp de 10 ani.
Acum le-ati descoperit dv. sau presedintele si unele greseli se pot corecta conform legii contabilitatii, atunci cand se depisteaza, indiferent de momentul cand au fost facute.
Si-apoi poate mai sunt si alte posibilitati legale pe care noi le mai cunoastem din experienta. De aceea este important de stiut concret care au fost greselile.
Buna ziua,
Anul trecut am fost plecat timp de o luna de acasa. Suma de plata la intretinere pe acea luna a fost insa destul de mare, si atunci, facand calculele, am observat o diferenta. Am prezentat problema presedintelui si acesta a spus ca da, am dreptate si ca a observat o greseala in programul de calcul a intretinerii (probabil un excel). Nu stiu insa care e acea greseala, pentru ca nu mi-a dat alte informatii. Probabil ca si pe aceasta a scapat-o din greseala. Cred ca greseala are legatura cu formula de calcul, in sensul aceasta tine cont gresit, sau nu tine cont deloc, de faptul ca am centrala de apartament si deci ar trebui sa nu contribui decat intr-o mica masura la cheltuielile de caldura si apa calda.
Va multumesc!
Ati fost intrebat de domnul adriantot de niste detalii.

Ce calcule ati facut dumneavoasta si ati observat unele diferente.
Concret ce calcule ati facut dumneavoastra?

Cum se calculeaza caldura la dumneavoastra ?

Faptul ca ati mers dumneavoastra la presedinte si i-ati spus ca e cam mult , iar el nu o fi avand chef de discutii si a zis ca poate am gresit eu din program nu ne ajuta cu nimic.
EU scriu pentru a mi se sterge, caci, peste tot sunt administratori! Stergeti, e offtopic, etc. Ar trebui sa intelegeti ca omu' nu are dreptul nici legal, nici moral sa nu raspunda proprietarului. Eu cred ca a acoperit micuta lui greselutza, dand vina pe un program, un calculator, etc..Eu scriu doar pentru ca urmez deviza lui Balzac...(traduc din originalul in latina, sa nu spuneti ca vreau sa fac parada): nici o zi fara un rand,...Nu ii va spune, la fel ca in sectorul 1, sau 3, sau, etc...chiar va propun sa nu ii mai deranjati, invatati de pe forumuri.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
peraspera, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administrator de bloc - modificare ajutor de incalzire pe lista de plata ClaudiuSP ClaudiuSP Buna seara eu si sotia mea am depus actele pentru ajutorul de caldura si administratorul ne-a trecut o suma pe hartii , cand am verificat la Coltern doamna de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am o întrebare sânt proprietar într-un bloc am făcut ... Mantescu Mantescu Buna ziua am o întrebare sânt proprietar într-un bloc am făcut cerere la administratora că să îmi de-a răspuns în 10 zile și să îmi de-a anumite ... (vezi toată discuția)
Repartizare apa rece centrala termica de apartament adriandanciu90 adriandanciu90 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie o modalitate si baza legala pentru aceasta in cazul in care 2 luni de zile eu am 3 persoane cu centrala termica de ... (vezi toată discuția)