avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amanare cauza pentru lipsa aparare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amanare cauza pentru lipsa aparare

INTREBARE: exista prevederi obligatorii pentru judecatori in aceasta situatie?
ALTA INTREBARE: De ce spun legile "poate"? De ce atunci exista proverbul "unde-i lege nu-i tocmeala"? De ce se mai spune ca ...necunoasterea legii nu te absolva de vinovatie? Cum, pe de alta parte poti cunoaste o lege pentru a nu o incalca, daca pana se aplica apar zeci de modificari, abrogari de articole si modificari ale modificarilor si declararea ca neconstitutionale a unor articole?
Cel mai recent răspuns: ContSters241434 , utilizator 15:40, 25 Martie 2012
Da, exista , puteti cere amanarea pentru lipsa apararii, insa o singura data , conform art.156 al. 1 c.proc.civ.
Cu privire la cea de-a doua intrebare, acel ,,poate,, inseamna ca aveti posibilitatea, si nu obligatia sa indepliniti ceva..
Aveti dreptate cu modificarile legii la ordinea zilei, dar asa este la noi. De multe ori nici jurisitii nu mai pot tine pasul cu modificarile.
Daca cauza este penala si aparatorul dvstra este in imposibilitate sa participe si face aceasta dovada va poate acorda termen,daca acesta lipseste nejustificat riscati sa va asigure un aparator din oficiu.
Daca sunteti parte intr-un proces civil , iar pana la primul termen ati avut o perioada de timp suficienta (mai mare de o luna, in principiu) pentru a va angaja un aparator in respectiva cauza, instanta poate trece la discutarea probelor, daca nu exista alte motive care sa justifice amanarea cauzei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare un termen daca n-am avocat masayoshi masayoshi Se poate cere aceasta doar la primul termen sau la orice termen? (vezi toată discuția)
Preintampinare puppe2 puppe2 Prin preintampinare se presupune ca procesul propriu zis se poate opri inainte de a incepe, daca se depun acte care sa demonstreze nevinovatia si judecatorul ... (vezi toată discuția)
Amanare pentru angajare de avocat costehard costehard As dori sa va rog o intrebare . Am fost dat in judecata de cineva si doresc sa cer o amanare pentru angajare de avocat. In acest sens as dori sa stiu cum ma ... (vezi toată discuția)