avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... proces amanat din cauza viciului de procedura
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

proces amanat din cauza viciului de procedura

buna ziua,
azi, tatal meu s-a prezentat la judecatorie,dupa ce procesul a fost amanat de 4 ori intrucat acum cateva luni a depus o contestatie a procesului verbal.
acest proces verbal,mentionez ca nu e de circulatie,a fost intocmit la o saptamana de la savarsirea faptei si nu a fost semnat.a venit prin posta.
Azi judecatoria a amanat iar procesul pe motiv de viciu de procedura.
nelamurirea mea este de ce se tot amana procesul si ce e de facut.
multumesc!!!!!
Pai nu avem de unde sa stim ce s-a intamplat pana acum iin dosarul respectiv pentru ca nu l-am vazut.
Dar, ati spus ca astazi a fost viciu de procedura si ca s-a amanat. Este normal sa se amane procesul pentru ca acesta poate avea loc numai cu partile legal citate.
sa fiu mai exacta!!!!
tatal meu a sesizat un furt si a chemat politia.Politia cand a venit deja faptuitorul,amenintat in prealabil cu sesizarea organelor competente a aruncat obiectele pe care le furase.Cand a venit politia,tatal meu a fost amenintat cu amenda pentru alarma falsa.
ASADAR acum are loc procesul pt ca am facut contestaie pt anularea procesului verbal.Pana acum a fost amanat ca nu s-au prezentat martorii si aazi pt viciu de procedura.Ma gandesc ca poate pt ca p-v nu s-a semnat si pt ca s-a intocmit in lipsa tatalui meu.
LA ASTA ma gandesc eu!!!!!dar nu stiu sigur
si pana la urma nu se poate amana la nesfarsit.....iar nesimtitii aia de la politie nici nu se deranjeaza sa se prezinte

Care este acel viciu de procedura pentru care instanta a dat un nou termen?
Procedura nelegala de citare cu martorii, cu paratul etc. ? ....

Potrivit art.85 C.proc.civ., judecătorul nu poate hotărî asupra unei cereri decât după citarea sau înfăţişarea părţilor, afară numai dacă legea nu dispune altfel. Preşedintele instanţei va amâna judecarea pricinii ori de câte ori constată că partea care lipseşte nu a fost citată cu respectarea cerinţelor prevăzute de lege sub pedeapsa nulităţii (art.107 C.proc.civ.) .
Se observă că prin aceste norme imperative, legiuitorul instituie, sub sancţiunea nulităţii actelor de procedură întocmit în cauză, două reguli generale :
- judecata în procesul civil se face cu citarea părţilor, cu excepţia cazurilor în care legea prevede expres altfel;
- în procesul civil, părţilor nu sunt obligate să se înfăţişeze , însă este obligatoriu ca ele să fi fost legal citate .
Ultima modificare: Vineri, 21 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Procesul se va amana pana cand procedura va fi împlinită....sau va fi facuta citarea prin procedura speciala prev de legiuitor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sunt in concediu de crestere copil sunt obligat sa ma prezint in istanta? gigi2 gigi2 As vrea sa stiu daca eu ca administrator al unei societati comerciale ma aflu in cocediul de crestere al copilului sunt obligat sa ma prezint la tribunal sau ... (vezi toată discuția)
Amanare proces pentru viciu de procedura??? Charmelen Charmelen am pe rol un proces pentru incredintare a minorului si am fost din nou amanata pentru un viciu de procedura, care nu mi s-a comunicat la prima infatisare. ... (vezi toată discuția)
Prezentare la tribunal radu_al radu_al Numele meu este Radu Alexandru, sunt un functionar public, iar in anul 2008 am actionat in instanta instituţia în care lucrez pentru anularea unei decizii a ... (vezi toată discuția)