Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

In cat timp trebuie dus la politie dispozitivul hotararii?

Am castigat procesul impotriva politiei,instanta a dispus anularea pv-ului si restituirea contravalorii amenzii achitate si vreau sa stiu in cat timp trebuie sa le duc dispozitivul hotararii judecatoresti.
Cel mai recent răspuns: adriangl86 , utilizator 00:25, 22 Martie 2012
amenda nu o returneaza politia ci Primaria in contul careia ati achitat banii. Politia nu are nevoie de dispozitivul hotaririi decit daca a aplicat puncte penalizare sau a retinut permisul/certificatul de inmatriculare
Pai mi-au retinut permisul pt 60 zile si mi-au dat si 6 puncte amenda.
daca aveti permisul asupra dvs atunci nu este nici o problema. in baza de date a politiei permisul inca apare ca fiind OK si deci nu este nici o graba.
Va recomand insa sa obtineti o copie legalizata a sentintei (dupa motivarea ei care nu se face imediat dupa pronuntare, poate dura chiar si 1-3 luni) si sa o trimiteti prin posta la BPR. si o copie in torpedoul masinii, just in case :)
Multumesc pentru raspuns.
Le-am dus deja dispozitivul hotararii judecatoresti si nu mi-au spus ca ar mai fi nevoie si de o copie legalizata dupa sentinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, am fost sancționată cu suspendarea permisului de ... andutu33 andutu33 Buna ziua, Am fost sancționată cu suspendarea permisului de conducere pe o perioadă de 30 zile, amendă și puncte de penalizare în luna decembrie ... (vezi toată discuția)
Bună seara, În urma unei neacordări de prioritate a unui pieton ... Putin22 Putin22 Bună seara, În urma unei neacordări de prioritate a unui pieton ce tocmai se angajase în traversarea regulamentară a străzii, mi-a fost suspendat ... (vezi toată discuția)
Inlocuirea sanctiunii contraventionale cu avertismentul Mircea Sorin Ganea Mircea Sorin Ganea Intai si intai va urez tuturor \"Hristos a Inviat!\" La chestiune. Primesc o sanctiune contraventionala privind stationarea in raza de actiune a ... (vezi toată discuția)