as dori sa stiu cum procedez pentru o amenda de parcare nepermisa. am primit amenda prin posta. masina a fost imprumutata unui prieten in perioada respectiva. el este cel ce a parcat, eu fiind plecat din localitate. a fost filmat de un MCV al politiei el nefiind la fata locului. cum procedez? platesc amenda fara a depasi cele 48 de ore de la instintare (data postei) si apoi merg la sediul sectiei de politie ce a emis procesul verbal impreuna cu cel ce a condus in ziua respectiva pentru a isi recunoaste fapta si ptr a-mi anula cele 2 puncte penalizare si intocmirea unui alt proces verbal pe numele lui?
Aveti cum sa dovediti ca ati fost plecat din localitate? In conformitate cu prevederile art. 17 ordonanta 2/2001"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."
Sfatul meu este ca, in masura in care puteti dovedi ca nu ati fost dumneavoastra la volan (aveti martor prietenul care a condus, poate aveti si alte probe), puteti solicita in instanta anularea pv.
Adresa gresita pv.
Atti89
Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)