avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 229 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda pentru parcare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda pentru parcare

as dori sa stiu cum procedez pentru o amenda de parcare nepermisa. am primit amenda prin posta. masina a fost imprumutata unui prieten in perioada respectiva. el este cel ce a parcat, eu fiind plecat din localitate. a fost filmat de un MCV al politiei el nefiind la fata locului. cum procedez? platesc amenda fara a depasi cele 48 de ore de la instintare (data postei) si apoi merg la sediul sectiei de politie ce a emis procesul verbal impreuna cu cel ce a condus in ziua respectiva pentru a isi recunoaste fapta si ptr a-mi anula cele 2 puncte penalizare si intocmirea unui alt proces verbal pe numele lui?
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 18:46, 20 Martie 2012
Aveti cum sa dovediti ca ati fost plecat din localitate? In conformitate cu prevederile art. 17 ordonanta 2/2001"Lipsa mentiunilor privind numele, prenumele si calitatea agentului constatator, numele si prenumele contravenientului, iar in cazul persoanei juridice lipsa denumirii si a sediului acesteia, a faptei savarsite si a datei comiterii acesteia sau a semnaturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constata si din oficiu."
Sfatul meu este ca, in masura in care puteti dovedi ca nu ati fost dumneavoastra la volan (aveti martor prietenul care a condus, poate aveti si alte probe), puteti solicita in instanta anularea pv.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
horeabortan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)
Proces verbal gresit richard87 richard87 buna. ieri seara am primit o amenda de 1200 ron....am strigat ceva pe strada dupa politisti si m-au dus la sectie...Procesul Verbal a fost completat gresit: ... (vezi toată discuția)
Proces verbal contraventie fara cnp UNHleaSHD UNHleaSHD Buna ziua! Acum doua seri am fost oprit la un filtru de politie si mi s-a dat o amenda in valoarea de 630 de lei pentru lipsa certificatului de ... (vezi toată discuția)