avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Cesiune exclusivã a drepturilor de autor - duratã ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Cesiune exclusivã a drepturilor de autor - duratã ºi condiþii

Buna ziua.
In momentul in care se cesioneaza exclusiv drepturile de autor si drepturile conexe lor pt o opera, pentru reproducere si difuzare, autorul mai poate avea pretentii patrimoniale din veniturile realizate din utilizarea lor..sau ii este interzisa prin cesiunea exclusiva? daca nu este prevazuta in contract faptul ca el in schimbul cesionarii exclusive el doreste o suma, ulterior poate sa o ceara?
Ultima modificare: Miercuri, 21 Martie 2012
Ramona24, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 10:00, 23 Martie 2012
Intrebarea mea era, daca autorul care cesioneaza exclusiv drepturile de autor si cele conexe asupra unei opere pentru cativa ani, iar aceasta chestiune este stipiulat intr-un act, conventie...fara a se mentiona daca el mai are dreptul sau nu si la alte drepturi banesti in aceasat perioada , autorul mai are dreptul sa mai solicite procent din suma de bani pe care beneficiarul acestor drepturi ar putea sa-l obtina?
In general, cedarea drepturilor se face pentru o durata de pana la 7 ani, timp in care beneficiati doar de drepturi morale asupra operei si nu aveti voie sa cedati aceleasi drepturi si altora.
Este dificila identificarea unui raspuns edificator problemei expuse pentru ca depinde de clauzele continute in contractul de cedare a drepturilor de autor.
Va recomand sa cititi informatiile din linkurile de mai jos in care veti gasi legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe cu comentarii si explicatii in ceea ce priveste cedarea drepturilor de autor:
[ link extern ]
www.avocatnet.ro/content/art...
[ link extern ]
L.C.
Va multumesc! Inca o clarificare. Daca autorul cesioneaza exclusiv drepturile sale pe o perioada lunga de ex 10 ani, intre timp intervine decesul autorului, cesiunea se stinge odata cu decesul lui sau continua si asupra mostenitorii acestor drepturi ?
Sunt de parere ca cesiunea va fi mostenita astfel cum a fost intocmita in timpul vietii autorului urmand ca la expirarea termenelor aceste conditii sa fie negociate de catre mostenirorii de drept. Va recomand sa cititi informatiile din link-ul de mai jos dar, pentru un raspuns legal si corect va trebui sa consultati un specialist in domeniu:
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este si cum se realizeazã cesiunea drepturilor de autor Laura Ciobeica Laura Ciobeica Prin autor se intelege persoana fizica sau persoanele care au creat opera. Se prezuma a fi autor, pana la proba contrara, persoana sub numele careia opera a ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor / contract de colaborare alexandra25 alexandra25 Am realizat pentru un supermarket cateva elemente de grafica. Serviciile mi-au fost platite doar o parte si nu s-a incheiat nici un fel de contract de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor artem artem As dori sa aflu daca un contract de cedare a drepturilor EXCLUSIVE de autor, incheiat intre angajator si angajat poate avea ca obiect si articolele/operele ... (vezi toată discuția)