avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Renuntare la facturi PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Renuntare la facturi PFA

Buna ziua,

Detin un magazin online pe care il gestionez ca si PFA. Momentan procedez in felul urmator: in momentul cand un client achizitioneaza un produs eliberez o factura cu ajutorul careia scot produsul din gestiune. Aceasta factura o scanez si o trimit pe mail clientului. In momentul cand receptionez transferul bancar sau rambursul in registrul incasari si plati consemnez acest lucru cu ajutorul nr. de awb sau OP dupa caz.

Va rog sa-mi spuneti daca pot renunta la eliberarea de facturi si daca da prin ce document scad produsele din gestiune. In cazul acesta cum pot aplica reduceri pentru produse?

Multumesc anticipat pentru ajutor.
Cel mai recent răspuns: George Moraru , Consultant fiscal 17:00, 22 Martie 2012
Nu puteti renunta la facturi. Sau daca renuntati trebuie sa vindeti totul pe casa de marcat.
O intrebare pentru dvs. : daca incasati prin banca care este documentul prin care clientul va poate plati? Oare nu factura?
Am inteles ideea. Mai am totusi o singura intrebare, pe ordinul de plata este obligatoriu sa apara si nr. facturii in cazul platii prin transfer bancar?
Este necesar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Necesara casa de marcat? Tudor.M Tudor.M Buna ziua, Sunt nou pe forum si am cateva nelamuriri pentru care va cer ajutorul. Am deschis de curand un P.F.A cod caen 4791 (comercializez suplimente ... (vezi toată discuția)
Procedura suma primita ramburs de la curier sevenx sevenx Buna ziua, Cum se procedeaza in cazul in care un SRL vinde un produs unei persoane fizice, expedierea facandu-se prin curier iar plata produsului facandu-se ... (vezi toată discuția)