avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbaterea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbaterea succesiunii

Buna ziua,
In anul 1993 bunicul meu a decedat, in urma acestuia mostenitori ramanand bunica mea, sotia acestuia, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui.
In 1994 la dezbaterea succesiunii bunica si unchiul meu, fratele tatalui meu, au dat renuntare la mostenire in favoarea tatalui meu, el ramanand unicul mostenitor.
In 1996 la decesul bunicii nu s-a dezbatut succesiunea dupa aceasta.
Dupa decesul tatalui meu, la succesiune a fost chemat si unchiul meu, care renuntase anetirior la mostenire, in acelasi timp dezbatandu-se si succesiunea dupa bunica mea.
Intrebarea mea este daca unchiul meu trebuia sa se prezinte la notar din moment ce atat el cat si bunica renuntasera la mostenire, tatal meu fiind singur mostenitor.
Va multumesc, Dragos Nistor.
Cel mai recent răspuns: Happyend , utilizator 10:04, 22 Martie 2012
nu este corect. daca decedatul are copiii nu mai vine unchiul
Unchiul a fost chemat la dezbaterea succesiunii cu privire la mostenirea mamei sale (bunica dvs.).
Unchiul Dvs. a renuntat la mostenirea dupa bunicul Dvs., nu si la mostenirea dupa bunica. A fost chemat la dezbaterea succesiunii dupa bunica (mama lui).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea succesiunii dragosandronic dragosandronic Buna ziua, In anul 1993 bunicul meu a decedat, ramanand ca mostenitori ai sai bunica mea, si cei doi fii ai lor, tatal meu si fratele lui. La dezbaterea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! tatăl meu a decedat în 14 august 2023. ca si moștenitori ... nimenea nimenea Bună ziua! Tatăl meu a decedat în 14 august 2023. Ca si moștenitori sunt mama și 2 copii. Am vrea sa demaram succesiunea după decesului tatălui. Ca si ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa frate mioararadu mioararadu Am titlul de propietate pe terenul si casa parintilor mei pe numele bunicului din partea tatalui .Mostenitorii fiind tatal meu decedat unchiul meu decedat si ... (vezi toată discuția)