avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii dezvoltare software pentru firma din ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii dezvoltare software pentru firma din afara UE - emit factura cu TVA?

Prestarea de servicii (dezvoltare aplicatii pe baza specificatiilor primite de la client) se face din Romania, de catre o firma platitoare de TVA, catre o firma care are sediul in Insulele Virgine Britanice. Factura externa emisa catre client este pe format american si nu are rubrica de TVA.
Dupa cate am inteles, trebuie sa emit si o factura "romaneasca", dar nu stiu daca se aplica TVA prestarii de astfel de servicii.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 16:12, 23 Martie 2012
serviciile furnizate pe cale electronica au locul prestarii acolo unde este stabilit beneficiarul.
veti factura fara tva, serviciile nefiind impozabile in romania.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pestari servicii rocky2009 rocky2009 Buna ziua, am urmatoarea speta: am un client care urmeaza sa semneze un contract cu o firma din Rusia - (prospectare piata), este platitor de TVA, dar nu ... (vezi toată discuția)
Locul prestarii serviciului. alina240 alina240 O firma din RO, platitoare de TVA, presteaza servicii de consultanta pentru o firma din UE, tot platitoare de TVA. Serviciile le presteaza la sediul ... (vezi toată discuția)
Tva 2010 - servicii pt.o societate din alt stat cristian_conea cristian_conea Sunt derutat de noile prevederi referitoare la TVA. Sunt titular de intrepr.individuala, inregistrat in scopuri de TVA si prestez servicii (in Romania) pt.o ... (vezi toată discuția)