avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA DECONT TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

DECONT TVA

În decont TVA rd.26 achiziţii de bunuri şi servicii scutite de taxa trecem şi operaţiunile de asigurare.ªi atunci înregistrez operaţiunea respectivă dacă nu am
primit factură numai poliţă de asigurare?
Cel mai recent răspuns: maria69 , utilizator 14:02, 23 Martie 2012
Operatiunile de asigurare/reasigurare sunt operatiuni scutite de TVA fara drept de deducere pentru care furnizorii nu sunt obligati sa emita factura. Achizitia de astfel de servicii se raporteaza in decontul de TVA la randul 24 "Achizitii de bunuri si servicii scutite de taxa sau neimpozabile" chiar daca nu detineti o factura pentru aceasta achizitie.
Mulţumesc mult pentru răspuns. În Ordinul 3665 din 22 decembrie 2011 decont TVA,
la rândul 26 scrie că nu este obligatorie înscrierea în decont a sumelor care nu sunt incluse
în baza impozabilă.Acest lucru înseamnă că nu este obligatorie raportarea achiziţiilor scutite de TVA?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

D300 -declarare factura tichete masa mioara danaila mioara danaila buna ziua , va rog sa-mi spuneti daca valoarea aferenta tichetelor de masa trebuie sa fie declarata in D300 si unde anume , avind in vedere ca factura este ... (vezi toată discuția)
Taxarea inversa la cereale - la ce rand din decontul tva ? Kolea41 Kolea41 buna ziua, am o intrebare legata de modul in care se completeaza decontul TVA -practic ,la ce rand se trece operatiunea de vanzare cereale catre alti ... (vezi toată discuția)
Taxa hoteliera contawest contawest Buna ziua, Va rog sa-ma ajutati si sa-mi spuneti taxa hoteliera la ce rand din decontul de tva se trece. Va multumesc, (vezi toată discuția)