avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz despagubire asigurare de viata pentru credit ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar

In ce situatii o societate de asigurari de viata nu aproba dosarul de despagubire in caz de deces al titularului unui credit pentru nevoi personale ?

In concret contractul de credit a fost semnat in luna nov.2009, simultan cu contractul de asigurare de viata, direct prin intermediul bancii si cu o societate de asigurari din cadrul aceluiasi grup bancar, ratele lunare catre societatea de asigurari fiind platite simultan cu ratele creditului bancar, fiind de fapt inscrise distinct dar in cadrul aceluiasi desfasurator de rambursare.

cauza decesului debitorului/asiguratului a fost infarct de miocard acut
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 13:31, 21 Mai 2016
Conditiile de acordare sunt cele stabilite prin contractul de asigurare. Asigurarea acopera anumite riscuri in caz de imposibilitate de plata a creditului pentru cauza de moarte. Avand in vedere ca asigurarea de viata a fost incheiata pentru acoperirea riscului contractului de credit, nu vad de ce sa nu se aprobe dosarul.
Sau dvs. urmariti sa incasati asigurarea de viata?
Situatiile pot fi mai multe.Cel mai bine ar fi sa ne comunicati dv. in ce fel isi motiveaza asiguratorul refuzul (daca acesta exista).
Cauza decesului a fost boala,din ceea ce ati scris.Daca riscul acoperit prin polita este numai decesul din accident,poate fi acesta raspunsul.
Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
floare _de_ colt, utilizator
deocamdata nu refuza dar tergiverseaza si tot solicita documente suplimentar

si cineva mi a spus ca daca este inscrisa drept cauza a mortii in certificatul medical constatator intocmit de medicul legist "infarct miocardic acut" si intr o perioada anterioara asiguratul a fost inregistrat cu hipertensiune arteriala, de exemplu, e posibil ca dosarul de despagubire sa nu fie aprobat.

m ar interesa si pentru ce perioada anterioara inscrierea in fisa medicala a unei afectiuni cardio-vasculare poate produce refuzul de aprobare, pentru ca de exemplu acum 7 ani sau 15 ani asiguratul sa presupunem ca are o inregistrare in fisa medicala din care reiese o hipertensiune arteriala, care poate fi un incident de moment.
Cu siguranta cauza refuzului platii, a fost invocarea de catre asigurator ca decesul a survenit ca urmarea a unei afectiuni existenta inainte de contractarea asigurarii de viata si nedeclarata poate.
deocamdata nu refuza dar tergiverseaza si tot solicita documente suplimentar

m ar interesa daca stie cineva la nivelul anului 2009, luna nov. pentru ce perioada de timp anterioara era obligatorie declararea afectiunilor la incheierea contractului de asigurare, pentru 3 ani, 5 ani, 10 ani .....

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost despagubit in urma decesului sau simlizuk simlizuk .AVEM O MARE PROBLEMA SI AVEM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALISTR.IN URMA CU APROX 2 ANI SOCRUL MEU A FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.LA ACEST CREDIT SOACRA ... (vezi toată discuția)
Refuz plata asigurare credit in caz de deces Stefan0212 Stefan0212 Buna ziua , numele meu este Stefan si am un mare necaz . Tatal meu a facut un imprumut la ING in 2010 .iar acum 2 saptamana a murit de cancer . Cei de la ING ... (vezi toată discuția)