avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... refuz despagubire asigurare de viata pentru credit ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

refuz despagubire asigurare de viata pentru credit bancar

In ce situatii o societate de asigurari de viata nu aproba dosarul de despagubire in caz de deces al titularului unui credit pentru nevoi personale ?

In concret contractul de credit a fost semnat in luna nov.2009, simultan cu contractul de asigurare de viata, direct prin intermediul bancii si cu o societate de asigurari din cadrul aceluiasi grup bancar, ratele lunare catre societatea de asigurari fiind platite simultan cu ratele creditului bancar, fiind de fapt inscrise distinct dar in cadrul aceluiasi desfasurator de rambursare.

cauza decesului debitorului/asiguratului a fost infarct de miocard acut
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 13:31, 21 Mai 2016
Este cineva care a avut castig de cauza intr-o astfel de situatie?Ca firma de asigurari sa despagubeasca "decedatul"adica sa acopere un imprumut de nevoi personale?As vrea sa stiu daca exista posibilitatea sa se intample acest lucru.
Ideea este ca firma de asigurare tot insista sa primeasca istoricul medical al decedatului,din punct de vedere legal eu nu pot intra in posesia acelor fise medicale pt ca sunt confidentiale si cei din spital nu mi le elibereaza(decesul avand loc in spital).Ce se poate face in acest caz?
Buna ziua,

Cand s-a incheiat polita de asigurare, ar fi trebuit ca asiguratul sa completeze o cerere/ chestionar de asigurare. In acel document veti gasi raspunsul la intrebarile dvs.

Soliticati oficial o copie a acestui document - pentru vedea ce s-a declarat la acea data, cat si conditiile de asigurare.

Dupa analiza declaratiilor, in raport cu excluderile din conditiile de asigurare, se pot emite presupuneri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubire asigurare credit nevoi personale, persoana decedata ciprianbur ciprianbur Sunt in urmatoarea situatie. Tatal meu a decedat si avea un credit de nevoi personale cu asigurare inclusa. Acum banca, a decis ca asigurarea nu acopera ... (vezi toată discuția)
Creditul de nevoi personale al socrului meu nu a fost despagubit in urma decesului sau simlizuk simlizuk .AVEM O MARE PROBLEMA SI AVEM NEVOIE DE OPINIA UNUI SPECIALISTR.IN URMA CU APROX 2 ANI SOCRUL MEU A FACUT UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE.LA ACEST CREDIT SOACRA ... (vezi toată discuția)
Refuz plata asigurare credit in caz de deces Stefan0212 Stefan0212 Buna ziua , numele meu este Stefan si am un mare necaz . Tatal meu a facut un imprumut la ING in 2010 .iar acum 2 saptamana a murit de cancer . Cei de la ING ... (vezi toată discuția)