avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Birou de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Birou de credit

Buna seara,
Sotul meu este in biroul de credit si am inteles ca s-a dat o lege prin care cei aflati in situatia lui, pot fi stersi din baza de date daca fac un depozit de economii.
Este adevarat acest lucru?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: maimyc , utilizator 21:13, 28 Martie 2012
Informatiile se mentin la BC (Biroul de Credite) 4 ani, iar la CRB (Centrala Riscurilor Bancare) 7 ani. Ele nu pot fi sterse decat de participantii creditului, dar numai ca urmare a unei erori justificate (in nici un caz daca s-a depasit termenul scadent de 30 zile).Deci, deschiderea unui depozit de economii nu va sterge datele de la BC dar va putea contribui la o imbunatatire a scoringului clientului.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Birou de credit-centrala riscului de credit puncuskaa puncuskaa care este diferenta intre Biroul de Credit si Centrala Riscului de Credit? (vezi toată discuția)
Verificare crb si bc belciugeanus belciugeanus Buna seara, am fost la o banca sa cer o reesalonare la un credit. In anul 2007 cand am facut creditul l-am facut fara codebitori, giranti, etc ( sotul nu a ... (vezi toată discuția)
Biroul de credit cosmyn86 cosmyn86 Buna seara.Acum trei ani am fost raportat la Biroul de credit,in acest timp datoria a fost achitata in urma unei intelegeri cu firma de recuperare.Ma ... (vezi toată discuția)