avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA pentru medici
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA pentru medici

Un medic vrea sa devina PFA. Va plati CAS, CASS, SOMAJ? Trebuie sa depuna declaratia 220 la finante?
Cel mai recent răspuns: kres , utilizator 00:15, 27 Martie 2012
Pentru pfa, pe langa impozitul pe venit, platiti obligatoriu contributia la sanatate 5,5% aplicat la venitul brut lunar dar nu mai putin decat valoarea salariului minim brut pe economie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
george-neagu, moderator
Medicul nu trebuie sa devina neaparat PFA pt. a desfasura activitate,el isi poate exercita profesia individual,pe baza certificatului de libera practica...profesia de medic este una liberala.
nu va emite ORC CUI ul ca PFA doar ca SRL. Certificatul de inregistrare fiscala a persoanelor fizice care exercita profesii libere medic este eliberata de finante.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
olden, utilizator
Din ce stiu eu nu se poate infiinta un PFA de catre medici pentru ca exista ceva echivalent, aceasta forma fiind CMI - cabinet medical individual
Profesia de medic, ca profesie liberala, poate fi exercitata in cadrul cabinetului medical in una dintre urmatoarele forme:
a) cabinet medical individual;
b) cabinete medicale grupate;
c) cabinete medicale asociate;
d) societate civila medicala.
Asadar,este impropriu sa spunem ca cmi este ceva echivalent pfa....ci mai degraba ca este una dintre formele sub care se poate desfasura profesia de medic
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
ContSters136493, utilizator

Alte discuții în legătură

Pfa medic specialist cris.borcan cris.borcan buna ziua. sunt medic specialist si as vrea sa deschid un PFA. mi-ati putea spune, va rog, ce acte imi trebuie si unde trebuie sa merg sa le obtin, respectiv ... (vezi toată discuția)
Contributii obligatorii profesii liberale 2012 Alecs_B Alecs_B Buna ziua! As dori sa stiu care sunt contributiile(toate) obligatorii pentru persoanele care exercita o profesie liberala ( in cazul meu sunt CMI-cabinet ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre profesie liberala si persoana fizica autorizata Mainerici  Ctin Mainerici Ctin care este diferenta intre desf activitati ca profesie liberala sau ca pfa (vezi toată discuția)