avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Spitalizare persoana neasigurata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Spitalizare persoana neasigurata

Buna ziua,

Situatia in care ma aflu e urmatoarea : tatal meu a devenit alcoolic in urma cu mai multi ani in urma unor evenimente familiale nefericite, acum doi ani si-a pierdut serviciul si de atunci nu i-a mai fost platita contributia la Casa de Asigurari de Sanatate si nu mai poate beneficia de servicii medicale gratuite. Starea lui de sanatate s-a inrautatit tot mai mult in ultima vreme si i s-a recomandat de mai multe ori internarea in spital pentru investigatii si tratament dar nu s-a putut.
As vrea sa stiu ce as putea face pt el pt a putea primi tratament. Am auzit tot felul de variante : medicul de familie spunea ca poate fi luat pe asigurarea mea dar eu sunt student si nu am venituri din salariu si am inteles ca asa nu se poate, o alta persoana spunea ca alcoolicii pot fi internati si fara asigurare dar n-am verificat si nu prea imi vine sa cred.
Nu stiu alta solutie in afara de plata asigurarii din urma si de aceea va rog sa-mi recomandati o alta solutie, daca exista, care sa implice costuri cat mai mici.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: sclify , utilizator 00:47, 3 Noiembrie 2009
Din pacate, nu cred ca exista o alta solutie.Speram sa revina si colegii cu sugestii.
In primul rand multumesc pt raspunsul rapid.
In cazul in care trebuie platita asigurarea, trebuie platita de la data la care a incetat calitatea de asigurat sau doar pe un numar de luni in urma si in avans ? Se plateste si penalizare ? Intreb ca sa stiu cam la ce suma sa ma astept.
Tot din urma cu penalizari... In avans, nu.
Ar insemna cam echivalentul a vreo 2-3 nopti dde spitalizare...
Daca este o urgenta nu mai conteaza asigurarile de sanatate.
Depinde cum este inteleasa urgenta.
Daca creaza un pericol pt ordine publica nu mai conteaza asigurarile de sanatate.Statul este obligat sa intervina.

avocat Claudiu Lascoschi
Tatal dv doreste aceste investigatii medicale, doreste internarea? De regula, alcoolicii nu vor sa fie internati (nici nu recunosc ca au vreo suferinta – si nu ma refer la alcoolism, ci la bolile incidente inerent) deoarece trebuie sa renunte la ce le place mai mult: sa consume alcool. In general, alcoolicii ajung la medic in regim de urgenta... pt crize de inima, insuficienta renala, insuficienta respiratorie, asa-zisele crize de ficat si multe altele. La urgente, in general, li se stabileste un diagnostic, pe baza unor analize (mai mult sau mai putin sumare).
Depinde la ce fel de tratament va referiti... Internare gratuita poate obtine in asa-numitele institutii pt dependenti – asociatii / fundatii non-profit care colaboreaza cu statul, dar tratamrntul se refera la acoolism. Celelate afectiuni nu prea le poate trata gratuit – daca nu are asigurare.
Eventual, sunati la nr de tel, sau trimiteti un e-mail la spitalul mentionat mai jos, poate aflati amanunte. Trebuie sa recunosc: nu stiu cat de valabile mai sunt nr de tel si adresa de mail – fapt pt care imi cer scuze.
ALCOHELP - un program modern de interventie în problemele legate de consumul de alcool
Programul, realizat în regim ambulatoriu, se desfasoara în cadrul Centrului de Alcoologie, care functioneaza în incinta Spitalului Clinic de Psihiatrie "Prof. Dr. Al. Obregia" din Bucuresti, în colaborare cu ONG ALIAT.
Servicii si interventii destinate persoanelor cu tulburari legate de consumul de alcool:
- tratament psiho-farmacologic; interventii individuale de crestere a motivatiei si aderentei la tratament; interventii individuale si de grup de prevenire a recaderilor; grupuri de suport; trimitere catre alte centre si forme de tratament (AA, detoxifiere).
Adresa: Spitalul Clinic de Psihiatrie Prof. Dr. Al. Obregia, Sos. Berceni nr. 10 - 12, sect. 4, Bucuresti
Telefon/Fax: 021 / 334 84 06; E-mail: Alcohelp@yahoo.com

Alte discuții în legătură

Litigiu munca AndreiLRX AndreiLRX Buna ziua, am o situatie mai putin placuta in care mama mea a plecat pe data de 16.04.2018 din germania unde a lucrat pana in data de 15.04.2018 apoi avea 2 ... (vezi toată discuția)
Atestare boala inainte de 26 de ani alexandrubogdan1976 alexandrubogdan1976 Buna ziua, Sunt diagnosticat cu tulburare bipolara din 2009. Vreau sa scot un certificat de handicap. Cei de la Comisia de handicap mi-au spus ca boala ... (vezi toată discuția)
Violenta domestica sagetator1 sagetator1 Buna ziua .. as dorii sa cer sfatul pt o preblema care are mama ....fiind maritata cu tatal meu de vreo 40 de ani el o amenta cu moartea ,alunga din casa ... (vezi toată discuția)