avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legea 211/2011 privind regimul deseurilor
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legea 211/2011 privind regimul deseurilor

firma la care lucrez are un contract cu o firma autorizata de colectare deseuri,mai este nevoie desemnarea unei persoane din cadrul firmei(ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate) care sa urmareasca colectarea deseurilor? sau suntem acoperiti datorita contractului?
Cel mai recent răspuns: razvantoma , utilizator 15:24, 2 Iunie 2012
Colectarea deseurilor si predarea lor catre societatile autorizate in acest sens,cu care am inteles ca aveti contract, se poate face de catre orice persoana din cadrul firmai dumneavoastra. Nu este necesar sa numiti o persoana care sa aiba o calificare in acest sens dar este recomandat sa fie o persoana care sa poata da detalii la eventuale controale din partea Garzii de mediu.
Legea 211/2011 privind regimul deseurilor Art. 22
(1) Producatorul de deseuri sau, dupa caz, orice detinator de deseuri are obligatia de a efectua operatiunile de tratare in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1)—(3) si art. 20 sau de a transfera aceste operatiuni unui operator economic autorizat care desfasoara activitati de tratare a deseurilor sau unui operator public ori privat de colectare a deseurilor in conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1)—(3) si art. 20.
(2) Operatorii economici autorizati din punct de vedere al protectiei mediului pentru efectuarea operatiunilor de colectare si transport au obligatia sa transporte deseurile numai la instalatii autorizate pentru efectuarea operatiunilor de tratare.
(3) Detinatorii/Producatorii de deseuri persoane juridice, comerciantii, precum si operatorii economici prevazuti la alin. (2) au obligatia sa desemneze o persoana din randul angajatilor proprii care sa urmareasca si sa asigure indeplinirea obligatiilor prevazute de prezenta lege sau sa delege aceasta obligatie unei terte persoane.
(4) Persoanele desemnate, prevazute la alin. (3), trebuie sa fie instruite in domeniul gestiunii deseurilor, inclusiv a deseurilor periculoase, ca urmare a absolvirii unor cursuri de specialitate.
Eu am inteles din legea 211/2011 ca este obligatoriu pt orice producator/detinator de deseu sa numesca o persoana, care sa fie intruita, sa urmaresca indeplinirea obligatiilor.
Nu este nevoi atunci cand firma are contract cu o alta firma care realizeaza legatura cu ag econ care colecteaza, valorifica sau elimina deseul.
Conform Art. 22 alin. 3 si 4, sunteti obligati sa desemnati o astfel de persoana, pe care trebuie sa o si instruiti in domeniul gestionarii deseurilor.

Contractul de predare cu acel operator autorizat va acopera doar Art. 22 alin. 1.

Daca va veti uita la capitolul sanctiuni, veti observa ca sunt stabilite amenzi separate pentru cele doua cerinte.

Succes!
Obligatia de avea o persoana instruta in gestiunea deseurilor conform Legi 211/2011 revine si celor care detin deseri medicale?
Sa este suficient de instruirile coordonate de Directia de sanatate publica?
Astept cu interes un raspuns!

Alte discuții în legătură

Legea 211/2011 negrila negrila Ma poate ajuta cineva cu un model de decizie numire persoana responsabila cu deseurile? Nu stiu cum sa intocmesc un astfel de act, si nici cum se numeste ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre legea nr. 211 din 15 noiembrie 2011 privind gestionarea deseurilor Andreea_D_C Andreea_D_C La Articolul 22, aceasta lege spune ca ART. 22 (1) Producătorul de deşeuri sau, după caz, orice deţinător de deşeuri are obligaţia de a efectua ... (vezi toată discuția)
Societate plateste taxa anuala la mediu pt deseuri (carton), i se aplica art. 22 alin 3 sin lg 211/2011?? adela05 adela05 Buna ziua, Daca societatea mea primeste si trimite Marfa depozitata in cutii de carton (care sunt considerate deseuri) si platim annual o taxa la Mediu pentru ... (vezi toată discuția)