avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare Asociatie
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare Asociatie

Am obtinut dizolvarea Asociatiei pe motiv ca nu mai avem bani in cont si nici nr minim de membrii fondatori si pentru dizolvare instanta a numit un cabinet de insolventa.
Onorariul lor e 1000 lei + cheltuieli si noi nu avem nici un ban in cont. Ce optiuni avem in cazul asta si care sunt consecintele?
In plus ni sa cerut CIF-ul asociatiei(certificatul fiscal) in original si nu stiu daca e legal(eu stiam ca nu se da).
Ma puteti ajuta?
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 14:19, 1 Aprilie 2012
Buna ziua .
Procedura este prevazute de art.68 si urmatoarele,din O.G.nr.26/2000 ,si este foarte anevoioasa ,dureaza in jur de doi ani,avand in vedere ca numai memorandumul si bilantul final de lichidare,trebuie depus de catre lichidator,dupa minim 6 luni,de la data publicarii dizolvarii asociatiei.
Va trebuie neaparat un lichidator,altfel,vi se va respinge lichidarea asociatiei din Registrul Asociatiilor si Fundatiilor , la Judecatorie . Cu privire la onorariu,sa stiti ca , 1,000 de lei nu reprezinta mult , avand in vedere ca el se va ocupa timp de doi ani de depunerea actelor la instanta si de lichidarea patrimoniului.Dar daca nu prea aveti disonibil in asociatie,puteti incerca totusi o negociere a onorarilui, cu acesta .
Cu stima,
Marius Bote .
Ultima modificare: Duminică, 1 Aprilie 2012
Marius Bote, Practician in insolventa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

dizolvare - lichidare asociatie umanitara monb monb Am nevoie de un model de hotarare AGA pentru dizolvarea asociatiei. Daca puteti sa-mi spuneti si ca cat costa toate formalitatile legale de lichidare a ... (vezi toată discuția)
Lichidare fundatie  C.Niculescu C.Niculescu Buna. Am o fundatie pe care vreau sa o inchid. Nu avem activitate de peste 5 ani, nu avem patrimoniu si mai nou nu mai avem nici sediu. pt ca proprietarul ... (vezi toată discuția)
Desființarea- radierea unei fundații 1950 1950 Fundația nu mai are decât președinte- restul de membri ai Comitetului director au murit.Nu mai are activitate de peste 10 ani- declarată anual la ANAF ... (vezi toată discuția)