avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune termen.Donatie sau testament?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune termen.Donatie sau testament?

Buna ziua!
1.Va rog sa imi spuneti care este termenul in care trebuie sa se faca succesiunea.
2.In urma decesului mamei mele am ramas ca mostenitori, eu, in calitate de fiica si copiii fratelui meu, (fratele a decedat) nu doresc sa renunt in favoarea lor la succesiune dar doresc sa imi spuneti ce alte modalitati exista ( mai putin costisitoare) ca bunurile ce imi revin,sa le transmit lor dar cu o clauza de intretinere, mentionez ca nu am copii. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: colceriumari_BV , utilizator 21:16, 29 Martie 2012
Buna ziua,

Exista posibilitatea unui contract de donatie in care sa se mentioneze clar si conditiile care il pot afecta. Un notar va poate ajuta mai mult. Puteti intreba la orice notariat, informatia nu costa.
1.Nu există un termen pentru dezbaterea succesiunii. Totusi, in termen de 1 an trebuie sa acceptati mostenirea printr-o declaratie la notar.
2.După ce veti accepta mostenirea și o veti dezbate puteti incheia un contract de intretinere cu nepotii sau puteti incheia o donatie cu clauza de intretinere.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenitori si cotele ce le revin Marius275768 Marius275768 A murit mama, apoi a murit fratele si apoi a murit tata si eu am ramas singura. Fratele meu nu a fost casatorit dar are 2 copii legitimi. Dupa moartea mamei si ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune (mostenire). GMarin GMarin Prezentare pe scurt: Socrii mei si doi copii (baiat si fata) casatoriti. In anul 1997 decedeaza fiul si ramin in urma sotia si o fiica a lor. In anul 1999 ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere cu clauza uzufruct viager marius2222 marius2222 Bunicii mei ,de pe mama ,au facut un act de intretinere cu clauza de uzufuct viager lui nepotul lor,fiul lui matusa mea (eu fiind tot nepotul lor).Contractul a ... (vezi toată discuția)