avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Uzucapiune

As dori sa stiu cum poate deveni o persoana proprietar asupra unui imobil,daca au trecut 35 de ani de cand a cumparat acest imobil,insa fara forme legale.
Se poate adresa &unui notar sau doar instantei de judecata?
Sunt doua forme ale uzucapiunii,30 de ani&10-20 de ani?
Ce presupune fiecare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: cri_secret_ina , utilizator 09:55, 30 Martie 2012
In instanta se invoca uzucapiunea.
In cazul uzucapiunii de 30 de ani se poate uzucapa daca a existat o poesie neintrerupta, neviciata, netulburata si sub nume de proprietar.Adica o posesie utila.
In cazul uzucapiunii de la 10 pana la 20 de ani este necesara existenta unui just titlu si a bunei credinte. Buna credinta presupune ca, daca imobilul avea alt proprietar, dvs. sa nu fi stiut , ci sa fi crezut in tot acest interval de timp ca dvs. sunteti proprietarul.
Vă mulţumsc pt.răspuns!
Deci în niciun caz la notar...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzucapa ioanavasileteodora ioanavasileteodora Buna ziua! As vrea sa cunosc mai multe lucruri despre termenul de \"uzucapa\" si legile cere se aplica in acest caz. Mama mea foloseste si ingrijeste un teren ... (vezi toată discuția)
Poarta vecinului cosmin72 cosmin72 buna ziua.am o problema cu vecinul meu.are poarta pe terenul meu,pe o portiune de cca 40 de cm,ce ar trebuii sa fac? sa chem un topograf?sa cer instantei o ... (vezi toată discuția)
Atacuri la uzucapiune oitaus78 oitaus78 Buna seara, Daca dobanditorul uzucapiunii prin prescriptie de 10 ani indeplineste suta la suta conditiile posesiei: [i]1. Just titlu 2. Posesie ... (vezi toată discuția)