Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1858 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Fuga de la locul accidentului, permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Fuga de la locul accidentului, permis suspendat

Buna ziua,

Am urmatoarea problema: sotul a accidentat usor o masina in 31 ianuarie( a patinat).Este taximetrist si avea clienti in masina.I-a intrebat pe acestia daca au patit ceva,i-a pus sa astepte sa cheme politia tocmai ca sa nu apara probleme.Acestia au refuzat, motivand ca trebuie sa ajunga la serviciu.Peste o ora l-a sunat politia pe sot deoarece una dintre " victime" a mers la spital ca o durea un ochi si a declarat ca acest lucru se datoreaza accidentului respectiv.Drept urmare, atat sotul cat si celalalt sofer au fost incadrati la " fuga de la locul accidentului" si le-au fost suspendate permisele.
Dosarul a ajuns la Pitesti, am inteles ca la procuratura din 29 februarie 2012 dar batem pasul pe loc.Am inteles ca au foarte multe dosare de solutionat si nu se stie cand se va rezolva problema.Dar sotul fiind taximetrist, nu mai are salariu, impozitele sunt de achitat, utilitati, rata la banca, ii da cineva scutire pentru neplata la timp?
Am primit un raspuns cel putin ciudat: sunt multe dosare.Nu se poate face nimic?Sa i i se dea o dovada provizorie de circulatie pana se rezolva?Care este termenul de solutionare al unui caz de genul acesta?
Mentionez ca persoana care l-a denuntat si-a retras plangerea.

Multumesc
StelutaCel mai recent răspuns: stelutamonica , utilizator 14:31, 30 Martie 2012
Potrivit art. 104 din Codul Rutier, la cererea titularului permisului de conducere, perioadele de suspendare ale dreptului de a conduce autovehicule se pot reduce, dar la nu mai putin de 30 de zile. Pentru a beneficia de aceasta masura, trebuie, printre altele, sa sustii un test de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie si sa obtii un punctaj de trecere.

Verificarea cunoasterii regulilor de circulatie se efectueaza de catre serviciul politiei rutiere care te are in evidenta si consta in completarea unui test-grila, ce contine 15 intrebari din legislatia rutiera. Pentru a promova, sunt necesare raspunsuri corecte la cel putin 13 intrebari.

In afara de a fi admis la testul de legislatie rutiera, pentru a beneficia de reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, mai trebuie sa indeplinesti alte trei conditii, conform art. 221 din Regulamentul de punere in aplicare a Codului Rutier. Mai exact, este obligatoriu:

•sa fi obtinut permisul cu cel putin un an inainte de savarsirea faptei;
•sa NU fi beneficiat de reducerea perioadei de suspendare in ultimii trei ani de la data savarsirii faptei;
•sa NU ti se fi suspendat dreptul de a conduce in ultimii doi ani de la data savarsirii faptei.
Actul normativ mentionat anterior precizeaza si cazurile in care nu ai dreptul sa soliciti reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce, si anume:

•perioada de suspendare a fost majorata, conform legii;
•ai cumulat, din nou, cel putin 15 puncte de penalizare in urmatoarele 12 luni de la data expirarii ultimei suspendari a dreptului de a conduce;
•ai fost implicat intr-un accident de circulatie din care au rezultat numai pagube materiale, iar rezultatul testarii aerului expirat sau al probelor biologice a stabilit ca ai condus autoturismul sub influenta alcoolului;
•dreptul de a conduce ti-a fost suspendat ca urmare a neopririi la trecerea la nivel cu calea ferata cand barierele sau semibarierele sunt coborate ori in curs de coborare sau cand semnalele cu lumini rosii si/sau sonore sunt in functiune.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...

Consider ca nu are relevanta ca victima si-a retras plangerea sotul dvs fiind in continuare anchetat pentru "fuga de la locul accidentului". Adresati-va procurorului cu o cerere de eliberare la permisului auto...


Ultima modificare: Vineri, 30 Martie 2012
Filip Alexandru, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar nu ma lamureste pe deplin: are permisul suspendat pe perioada nedeterminata si ne-ar interesa daca poate lua o dovada provizorie de la procuror.Tocmai acest lucru nu reusim: nici macar sa intre in audienta pentru a-si expune problema.Avem o cerere facuta si atat.Sotul merge in fiecare zi sa se intereseze, in fiecare zi primeste alt raspuns.
Imi pare rau sa o spun, dar ce se intampla ma face sa spun doar atat: traim in Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lnterpretare articolul 221? Numantere Deloc Numantere Deloc buna stimati colegi. x este oprit de politie si i se retine permisul pentru 30 de ziel ca nu are numere valabile.ulterior parchetul da NUP ( a fost o eroare ... (vezi toată discuția)
Conducere sub influenta alcoolului giovannina giovannina Bună seara.Sotului meu i-a fost retras permisul pentru 90 de zile,fiind gasit cu alcoolemie 0,17% in aerul expirat.Se poate face ceva sa îl obțină mai ... (vezi toată discuția)
Reducere suspendare permis auto neacordata... romulus1974 romulus1974 Buna ziua, am fost prins cu numere rosii expirate de o zi , nu mai conteaza a inceput tot calvarul parchet ,politie bla ,bla a sosit hotararea 300 ron amenda ... (vezi toată discuția)